Ако едно от най-големите държавни дружества Български пощи ЕАД не

...
Ако едно от най-големите държавни дружества Български пощи ЕАД не
Коментари Харесай

Български пощи отиват в историята

Ако едно от най-големите държавни сдружения " Български пощи " ЕАД не извърши оздравителния проект, има заплаха да бъде ликвидирано. Тази опция позволи служебният министър на превоза Христо Алексиев по време на блиц парламентарния надзор.

Той напомни, че държавното дружество е получило 50 милиона лв. за възстановителен проект. Дигитализацията е в основата на този проект.

Алексиев сподели, че държавното сдружение е изгубило големи средства от хакерската офанзива предходната година и е лишено също от пазара за доставка на артикули и услуги от редица куриерски компании.



" Български пощи " бяха тотално избутани от пазара на куриерски услуги и при тях останаха единствено едни недокомпенсирани услуги като универсалната пощенска услуга, разпространяване на печата и по този начин нататък. Всичко това във времето е довело до много тежко, съществено финансово положение на " Български пощи ", сподели той.

" Точно заради това ние трябваше да предприемем ограничения, тъй като това финансово положение на Български пощи не им разрешава те да получат средствата по Плана за възобновяване и резистентност. Тези 50 милиона, които бяха утвърдени от Европейската комисия, са ориентирани към цифровизация, с цел да може " Български пощи " да усъвършенства като цяло своите услуги ", изясни министърът на превоза.

" Аз считам, че в случай че проектът, който е в развой на подготовка, не бъде изпълнен, това ще докара до разпродажба на " Български пощи " заради това, че аз не виждам, в случай че този проект не бъде изпълнен, различен вид те да бъдат избавени ", сподели още Христо Алексиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР