Ако една от целите, които сте си поставили за тази

...
Ако една от целите, които сте си поставили за тази
Коментари Харесай

Две грешки, които може да ви струват повишението

Ако една от задачите, които сте си сложили за тази година, е да се придвижите нагоре по кариерната стълбица във вашата компания, най-вероятно към този момент сте почнали да планирате дейностите, които да предприемете, с цел да спечелите мечтаното покачване. Макар че качествата, които фирмите ценят най-вече, не са се трансформирали фрапантно през последните години, опциите водачите да виждат тези черти у своите чиновници, понижиха фрапантно, защото те нямат пряк контакт толкоз постоянно, колкото в предишното, споделя Мартин Г. Мур, създател на „ No Bullsh!t Leadership “.

„ Все път, когато си отваряте устата, или вършиме нещо в границите на организацията, вие в действителност участвате в едно самобитно изявление за работа, или по-точно за покачване “, споделя той.

„ Другите хора ви следят деликатно. Сега имате по-малко благоприятни условия да демонстрирате качествата си, като диалозите по Zoom не са добра платформа за това. Сега би трябвало фактически да планирате и структурирате взаимоотношенията си с мениджърите във вашата организация, с цел да сте сигурни, че сте забележими “, добави Мур.

След като привлечете вниманието на вашия началник, Мур споделя, че има няколко черти и качества, които той би желал да види, в това число, че се учите от грешките си и че поемате все по-сериозни провокации.

„ Нищо не приказва по-силно от резултатите “, споделя той. „ Те притеглят внимание. Ръководителят ви вижда, че имате избрана работна нравственос, избран метод на правене на нещата, несъмнено равнище на резистентност, несъмнено равнище на зрялост “, изяснява Мур.

За страдание, тези качества не са задоволителни, с цел да си гарантирате покачването, защото всеки упорит човек работи интензивно. За да увеличите възможностите си за нанагорнище на професионалната стълбица би трябвало да избягвате две постоянно срещани неточности, които на пръв взор наподобяват като верни дейности, показва Мър.

Не бъдете незаменими

Веднъж откакто сте показали резултати, би трябвало да покажете, че можете да помогнете на другите също да израснат в професионален проект. Макар че всеки желаят да се усещат незаменими, това е неприятна концепция, споделя Мур. По думите му, в случай че желаете да получите покачване, би трябвало да демонстрирате, че има кой да ви размени.

„ Ако играя основна роля в работата на моя, той няма да може да действа без мен. Защо тогава шефът би ме преместил на друга позиция? В последна сметка, триумфът на този екип зависи от мен “, изяснява той.

Да не си сменяем значи, че разбирате рисковете, прибавя Мур. „ Ако се болестите с Коронавирус или претърпите някакъв случай, би трябвало да покажете, че екипът ви може да продължи работа и без вас. Да изглеждате заменими е от основно значение за възможностите да получите покачване “, прибавя той.

Не работете прекомерно интензивно

Амбициозните хора са предразположени към работохолизъм. Те доста постоянно работят дълги часове и реализират резултати макар всички компликации, пред които се изправят. Когато хората към тях не си правят добре работата, те се изкушават да поемат натоварят им на собствен тил. За да може да се развивате в кариерен проект обаче би трябвало да устоявате на тези пориви, безапелационен е Мур.

„ Вместо да се намесвате, да запретвате ръкави и да решавате проблемите на някой различен, с цел да покажете какъв брой доста можете и знаете, останете в лентата си и се придържайте към ролята, която имате. Обучавайте и наставлявайте тези хора, тъй че те да могат да се оправят със дилемите си. Важно е те да бъдат способени и да могат да ви заместят, в случай че получите покачване “, споделя той.

Мур изяснява, че е по-добре да сте приближен консултант, в сравнение с момче за всичко.

„ Смятаме, че упоритата работа и качествата, които ни вършат незаменими за нашия екип, ще ни отведат до корпоративните висни. Истината е, че това ни схващане е неправилно. Това, което ще усили възможностите ви да получите покачване, е основаването на нова група от водачи под самите вас. Всичко опира до построяването на гении “, изяснява Мур.

………….

Стефани Воза за

Превод и редакция: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР