Ако е нужно, Турция ще използва ракетните комплекси С-400, с

...
Ако е нужно, Турция ще използва ракетните комплекси С-400, с
Коментари Харесай

Ердоган: Ще използваме системите С-400, ако е нужно

Ако е нужно, Турция ще употребява ракетните комплекси С-400, с които възнамерява да се снабди от Русия, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от в. " Хюриет ", написа dnes.bg.

" Ние не просто ще купим комплексите С-400 и ще ги оставим на склад. Ние ще ги използваме, в случай че има нужда. Това е отбранителна система. Какво да вършим с нея, в случай че не да я използваме? ", запита Ердоган.

" Отново ли да бъдем подвластни от Съединени американски щати? Когато в продължение на години ние желаеме от тях, отговорът, който получаваме, е: `Конгресът не разрешава`. Уморени сме от това ", оплака се още той.

" Русия отговори на нашето предложение с много примамлива оферта. Те споделиха, че са подготвени даже на взаимно произвеждане ", сподели Ердоган, като добави, че с изключение на всичко Турция е получила от руснаците и доста положителни условия по изплащането.

Изказването на Ердоган в Истанбул бе излъчено онлайн по няколко турски частни малките екрани.

През ноември 2016 година стана известно, че Турция и Русия водят договаряния за пазаруване на системи С-400, напомня Българска телеграфна агенция. Фактът за подписването на контракт бе доказан от Русия на 12 септември 2017 година, когато и турският президент Ердоган заяви, че по контракта е импортиран задатък.

Турция ще бъде първата страна членка на НАТО, която ще получи от Русия зенитно-ракетни системи С-400.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР