Ако е нов, хладилникът, както и всеки друг нов домакински

...
Ако е нов, хладилникът, както и всеки друг нов домакински
Коментари Харесай

Сбогом на миризмите в хладилника! - Топ новини


Ако е нов, хладилникът, както и всеки различен нов домашен апарат, има своя миризма. За да не се смесва с аромата на храните, преди да започнете да го употребявате, би трябвало да го измиете. За задачата е достатчно топла вода, в която сте разтворили хлебна сода или препарат за разчистване. След като измиете и подсушите всички повърхности в новия си апарат, оставете вратата отворена за няколко часа, с цел да се проветри.

Дори и да затваряте компактно всички съдове с храна, които прибирате в хладилника си, след време в него се появява миризма. А това значи, че е пристигнало време да го измиете добре или най-малко почистите специфичния отвор за подуване вътре в камерата, който може да е запушен. Производителите предлагат да го вършиме най-малко веднъжж годишно.

Можете да се избавите от появилата се в хладилника миризма с евтини артикули:

оцет – смесете равни елементи вода и оцет и почистете стените на хладилника с забрадка, напоена в разтвора;сода за самун – разтворете я във вода и измийте хладилника. А по-късно оставете в него отворен съд със сода, която подменяте на всеки 3 месеца. Тя всмуква миризмите отлично;амонячна сода – ще ви помогне в най-тежките случаи, когато сте почистили и измили хладилника, само че неприятната миризма е останала. След като измиете втрешните стени на хладилника с амонячната сода обаче, наложително би трябвало да го оставите отворен за цялостен един ден;лимонов сок – почистете хладилника с влажна забрадка, напоена с него.

А с цел да не се появи неприятната миризма още веднъж в хладилника ви, използвайте някое от следните естествени средства:
ръжен самун – нарежете го на филийки, сложете ги в няколко чинийки, които оставате по рафтовете на хладилника си;ориз – изсипете зърната в купичка и я оставете в камерата на хладилника;билки и подправки – като съхранявате в хладилника си босилек, куркума, карамфил, естрагон, канела, целина, мащерка, вие предотвратявате образуването на каквито и да е неприятни миризми;портокал и лимон – като освежител за въздуха можете да употребявате кори от портокал или късчета лимон;сол и захар – оставете в хладилника отворен съд с тях и скоро от неприятната миризма няма да е останала и диря.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР