Ако е евроатлантическа коалицията, можем да участваме в нея. Ако

...
Ако е евроатлантическа коалицията, можем да участваме в нея. Ако
Коментари Харесай

Вигенин: БСП би участвала в евроатлантическа коалиция, но не и в коалиция на войната


Ако е евроатлантическа обединението, можем да участваме в нея. Ако е коалиция на войната, Българска социалистическа партия няма място там. Това сподели в изявление за предаването „ Лице в лице ” от Българска социалистическа партия.

Той удостовери позицията на левицата, че няма да вземат участие в кабинет с мандат на Движение за права и свободи, ГЕРБ или „ Възраждане ”. Вигенин бе безапелационен, че България не би трябвало да изпраща оръжие за Украйна. Призова за дипломатическо, а не военно решение на спора.

Според него, служебният кабинет се е забавил с позицията си по изказванията на Русия, че има българска диря при гърмежа на Кримския мост.  „ Не сме удовлетворени, тъй като това можеше да стане още през вчерашния ден, щяха да се спестят доста спекулации. Това единствено по себе си основава опасности. Нека оттук-нататък, тъй като надали това ще е последният сходен случай, да не се чака 24 часа ”, прикани той.

„ Да не би да имаше някакви доказателства в това, което споделиха съветските управляващи? Редно беше неотложно да има реакция. Създава се усещането, че България е помогнала. Трябваше да има незабавна реакция, че нямаме нищо общо с това и тогава да се назначат тези инспекции ”, разяснява още Вигенин.

По думите му самият факт, че България е била упомената е опит страната ни да бъде намесена. Той, обаче, не можа да реши каква е била задачата. " Важно е България по никакъв метод да не се замесва във военния спор. До този миг успяхме да се опазим от това. Трябва да капитализираме върху тази позиция ", безапелационен бе той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР