Ако е било лесно, комунистите да са направили не само

...
Ако е било лесно, комунистите да са направили не само
Коментари Харесай

Цитат на деня: Ако е било лесно, комунистите да са направили дъги, тангенти и всичко останало

" Ако е било елементарно, комунистите да са създали освен до Правец автомагистралата, а да са създали дъги, тангенти и всичко останало. Защото две платна се чистят елементарно от снега, а 12 – доста по-трудно. Но страната може да си разреши, заради по-добрите доходи. "

Това сподели министър председателят Борисов след незабавната среща в Министерския съвет във връзка желаното въвеждане на винетка за прилагане на Северната скоростна дъга на София, написа " Дневник ". В последна сметка министър председателят не даде за този път да се вкара платено прекосяване.

Борисов обаче прикани общините, като желаят за минаването по избрани пътища да не се заплаща, да ги поддържат те. " Друг е въпросът и мисля, че тук сдружението на общините освен да се събира за по няколко дни в Албена, а откакто желаят пътищата да са общински, да създадат по този начин, че да си ги поддържат. Сега кметовете, за жалост все от ГЕРБ, им е доста елементарно да споделят: " Държавата. " Хубаво, страната ги построи, заплати кофинансирането по европейските фондове, поддръжката в този момент отново страната да я прави. Да де, но страната е на всички тези жители. Така че, като желаете по 12 платна в градовете, ето, подаряваме ви ги, поддържайте ги. А не в този момент районното министерство и АПИ да се чудят по какъв начин за над 500 км автомагистрали по 6 платна да ги чистят и поддържат що се касае за 2 платна ", добави още Борисов.

Той не пропусна да означи, че за използването на пътищата в Гърция, Македония и Сърбия българите заплащат на едно влизане 15-20 лв., само че не се оплакват. " Но ние можем да си го позволим и по тази причина се надявам да не се спекулира повече по тази тематика ", добави Бойко Борисов.

На финала той се обърна към министъра на финансите Владислав Горанов, на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, на вътрешните работи Младен Маринов и към ръководителя на УС на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Светослав Глосов с думите: " Събирайте повече пари и по този начин. "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР