Ако двата враждуващи политически лагера във Венецуела създадат преходно правителство,

...
Ако двата враждуващи политически лагера във Венецуела създадат преходно правителство,
Коментари Харесай

САЩ към Мадуро и Гуайдо: Създайте преходен кабинет и ще свалим санкциите

Ако двата враждуващи политически лагера във Венецуела основат преходно държавно управление, което провежда заслужаващи доверие избори в границите на една година, Съединените щати са подготвени да анулират глобите против изпадналата в дълбока рецесия южноамериканска страна, сподели през днешния ден американският държавен секретар Майк Помпео, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Ние мислим, че това е опция за венецуелския народ ", сподели той, призовавайки последователите на президента Николас Мадуро и на опозиционния водач Хуан Гуайдо да обмислят предлагането на Съединени американски щати. Планът сякаш е стъпка обратно от най-строгите американски претенции, като позволява политическо присъединяване на социалистическата партия на Мадуро в скица за делба на властта с опозицията, отбелязва ДПА.

Помпео посочи, че Съединените щати не постановат наказания върху доставките на филантропични артикули, в това число такива, които са нужни в битката против разрастващата се зараза от ковид.

Преди три години Съединени американски щати отдръпнаха признаването на Мадуро за законен президент на Венецуела, а доскоро повече от една признаха за подобен опозиционера Гуайдо, като постановиха на страната редица тежки наказания, които задълбочиха още повече икономическата рецесия там. Днес Помпео сподели, че задачата на американския проект е да бъдат създадени избори в период от 6 до 12 месеца след основаването на държавно управление, включващо двете враждуващи страни, след което да стартира анулацията на глобите. Съединени американски щати не отстъпват от първичната си позиция, че " Мадуро би трябвало да си върви ", даде да се разбере той и добави, че американският проект е съгласуван с Гуайдо.

Този месец американското правораздаване публично повдигна на Мадуро и негови доближени обвинявания в " наркотероризъм ", напомня ДПА.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разиска рецесията във Венецуела с съветския си сътрудник Владимир Путин в телефонен диалог през вчерашния ден. Русия, наред с Куба и Китай, е измежду основните поддръжници на Мадуро.

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новини без ковид (237)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР