Ако други европейски страни не приемат мигрантите, които са блокирани

...
Ако други европейски страни не приемат мигрантите, които са блокирани
Коментари Харесай

Матео Салвини се закани да връща мигранти в Либия

Ако други европейски страни не одобряват мигрантите, които са блокирани в Средиземно море на транспортен съд от италианската брегова защита, те ще бъдат върнати в Либия.

Това съобщи италианският вътрешен министър Матео Салвини, представен от ДПА. "Или Европа ще реши да окаже съответна помощ на Италия, започвайки да вземем за пример със 180-те мигранти на кораба "Дичоти ", или ще бъдем принудени да създадем това, което ще спре вечно бизнеса на трафикантите. Тоест ще ескортираме назад до Либия взетите от морето хора ", написа Салвини в Туитър. Европейски Съюз и Организация на обединените нации неведнъж са заявявали, че връщането на морски мигранти в Либия, където те са подложени на риск от тормоз и изтезания, би било нарушаване на интернационалното право.

Италианският транспортен министър Данило Тонинели изиска наказания за Малта и я упрекна, че не избавя кораби с мигранти в Средиземно море, а оставя това задължение на Италия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс. Тонинели съобщи в Туитър, че Европейски Съюз би трябвало "да отвори пристанищата си за солидарността " и да приема избавени в морето мигранти.

В сряда Малта отхвърли да избави транспортен съд с мигранти в интернационалните води с аргумента, че той не е в неволя. При наближаването на италианския остров Лампедуза мигрантите бяха поети от кораба на италианската брегова защита "Дичоти ". "Сега те са на боен транспортен съд, което на процедура значи на италианска земя. Очаквам Италия да изиска помощ от други страни от Европейски Съюз, това зависи от нея, само че Малта съблюдава интернационалното право ", сподели по-рано през днешния ден малтийският министър председател Джоузеф Мускат.

Мускат добави, че група от 120 мигранти, които живеят в безчовечен условия в обори в бивше животновъдно стопанство в малтийско село, ще бъде депортирани в Италия, съобщи ДПА. Мигрантите са пристигнали в Малта законно, само че нямали разрешителни за работа на острова. "Те са пристигнали в Италия, не са могли да намерят работа там и са пристигнали в Малта. Те дойдоха със сакове с летищни етикети от италиански региони ", сподели Мускат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР