Ако досега не сте консервирали нарязани чушки в буркани, опитайте

...
Ако досега не сте консервирали нарязани чушки в буркани, опитайте
Коментари Харесай

Нарязани сладки чушки в буркани

Ако до момента не сте консервирали нарязани чушки в буркани, пробвайте тази рецепта. Получават се доста вкусни и сочни.

Необходими артикули:

2 кг чушкичесън – 1 огромна главаоцет – 50 млзахар – 3 с. л.сол – 1 с. л.пресен магданозкориандър – 1/4 ч. л.черен пипер – 1/4 ч. л.зехтинлук – по избор

Начин на подготвяне:

Зехтинът би трябвало да бъде с високо качество, тъй че да резервира естествения си усет и да придаде нужните вкусови нотки на чушките.

Изберете чушки с разнообразни цветове, тъй че зимнината ви ще има освен доста забавен усет, само че и хубав външен тип.

Измийте чушките, отстранете семките и дръжките, след което ги нарежете на тънки филийки, като ги сложите в огромна купа.

Почистете и пресовайте чесъна и го прибавете към чушките. Нарежете магданоза на ситно и прибавете и него. Ако добавяте лук, нарежете и него.

Добавете подправките, зехтина и оцета. Разбъркайте усърдно. Оставете купата на масата за 2-3 часа, като разбърквате салатата на всеки 20-30 минути, тъй че маринатата да се разпредели отмерено.

Напълнете бурканите с чушки, като не забравяме сока, който са отделили. Покрийте с капачки.

Наредете бурканите в тенджера върху забрадка. Налейте вода, тъй че да покрива бурканите с 1-2 см. Стерилизирайте бурканите от 0,5 литра 30-35 минути. Бурканите от 1 литър стерилизирайте за 50 минути.

Извадете бурканите и завийте капачките. Обърнете ги и ги увийте. Оставете ги по този начин, до момента в който изстинат. Съхранявайте на мрачно и хладно място.

Не пропускайте да опитате тази рецепта за нарязани чушки в буркани!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР