Ако досега не сме успявали да намерим причина, за да

...
Ако досега не сме успявали да намерим причина, за да
Коментари Харесай

Немски съд обяви махмурлука за истинска болест

Ако до момента не сме успявали да намерим причина, с цел да се преместим в Германия, към този момент разполагаме с много сериозна такава, откакто тази седмица немски съд публично разгласи махмурлука за болест.

Това значи, че с чисто сърце ще можем да звъннем в понеделник заран на немския си шеф и да пледираме, че сме заболели, макар че сами сме си предизвикали неприятния микс от гадене, главоболие и отвращение за живот.

Причината за решението е дело, заведено против компания, която е продавала разтворими прахчета и питиета в шотове с обещанието, че лекуват махмурлук, оповестява DW.

В хода на процеса съдът е трябвало да реши какво тъкмо се смята за болест и по този начин е доближат консенсуса, че болест съставлява всяко неразположение, без значение дали е краткотрайно или малко, което афектира естествената интензивност на човешкото тяло.

Така съдът е отчел, че случайно продаваните хранителни артикули под формата на питиета или прахчета не могат да бъдат счетени и рекламирани за лекарство.

На нас пък ни се коства, че някои хора в немската правосъдна система са желали да си основат основателна причина за неявяване от работа по време на одеве стартиралия Октоберфест. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР