Ако домът ви е пълен с уреди за оформяне на

...
Ако домът ви е пълен с уреди за оформяне на
Коментари Харесай

8 от най-лошите неща, които можете да причините на косата си

Ако домът ви е цялостен с уреди за оформяне на коса и стилизиращи артикули, прочетете това. Някои от навиците ни, свързани с хубостта и по-конкретно с косата, могат да бъдат безусловно пагубни.

Първият, най-хубав съвет, който можем да ви дадем, е да се научите да познавате косата си. Щом познавате косата си, можете да определите тъкмо от какво се нуждае и какво можете да извършите за нея. Ако не сте сигурни, то най-малко не експериментирайте. Доверете се на коафьор, на който имате доверие, с цел да получите съвет от него. Ние ще ви кажем кои са нещата, които би трябвало да спрете да вършиме, неотложно.

1. Разресване на мокра коса

Може да ви звучи доста рационално да разресвате мократа си коса, само че истината е, че четката за коса и мократа коса са две неща, които в никакъв случай не трябва да се смесват. Повечето хора не знаят, че когато косата е мокра, тя е по-еластична и по-крехка. Разбира се, има четки, предопределени тъкмо за разресване на мокра коса, само че вашата елементарна четка единствено ще ви навреди.

2. Спане на памучна възглавница

Оказва се, че спането на сатенена калъфка в действителност е доста потребно, това не е единствено маркетингов трик. Спането на памучна калъфка предизвиква цапане на косата и цъфтене на краищата. Също по този начин, памукът издърпва влагата от косата, което е нездравословно за нея.

3. Използването на уредите за коса на доста високи температури

Има температура, при която косата може да бъде загрята, преди безусловно да изгори. Опитвайте да употребявате уредите на допустимо най-ниска температура. Също по този начин, сешоарът вреди доста на косата ви. Опитайте да го употребявате със допустимо най-студената бликам въздух. И, може да прозвучи неуместно, само че НИКОГА не използвайте преси и маши върху мокра коса.

4. Често подкастряне или прекомерно рядко подкастряне

Подстригването е безусловно наложително, с цел да бъде косата ви здрава, само че честотата на подкастряне зависи от съответната коса. Честотата на подкастряне зависи от дебелината на косата, цикълът на напредък и метода, по който се грижите за нея.

5. Измиване с гореща вода

Същите правила се отнасят до температурата на водата, както при уредите. По същия метод, по който може да изгори от прекомерно горещите уреди, може да изгори и от прекомерно гореща вода. А в случай че не изгори, то най-малко горещата вода прави косата ви по-крехка и по-лесна за раздробяване. Също по този начин горещата вода извлича всички масла от скалпа, което може да докара до свръхпроизводство на масла, което значи, че косата ви ще се омазнява по-бързо.

6. Носенето на прекомерно стегнати опашки

Конската опашка е елементарен и бърз метод да подредите косата си в дните, в които ви мързи да вършиме каквото и да било с нея. Но връзването на опашката прекомерно плътно може да повреди корените на косата ви. Също по този начин, би трябвало да вършиме почивки. Не е добре да ходите с опашка няколко дни подред.

7. Подсушаване на мокра коса с забрадка

Подобно на казуса с калъфките и кърпите не са доста добра алтернатива. Пречупването на косата с тежката забрадка е мощно евентуално. Когато косата ни е мокра, би трябвало да бъдем доста деликатни с нея.

8. Използване на изсъхнал шампоан

Да, сухият шампоан освежава косата, задържа я чиста по-дълго време, само че действително е много нездравословен. Той се натрупва върху скалпа и може да аргументи косопад. Останалите частици от сухия шампоан блокират космените фоликули. Освен това, в случай че по принцип имате проблеми със скалпа, като пърхот, забравете за изсъхнал шампоан.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР