Ако догодина по това време Петър Хубчев все още е

...
Ако догодина по това време Петър Хубчев все още е
Коментари Харесай

Етър показа респект от Левски и има защо

Ако следващата година по това време Петър Хубчев към момента е треньор на Левски, гостуването на Етър ще бъде извоювано с лекост. Разбира се, с цел да остане той на поста си на " Герена ", значи в клуба всичко ще се развива по неговия проект. Което значи най-малко още четирима нови футболисти, привлечени с негова глоба.

Към този миг Петър Хубчев е към момента доста зелен като треньор на Левски, т.е. още няма опит като ментор на отбор, който би трябвало да печели всеки мач. Да, той бе наясно, че първоначално всичко ще става в придвижване, освежаването на съблекалнята ще се случва редом с мачовете от Лига Европа и шампионата. А първите изгубени точки значат, че Левски към този момент се отдалечава от купата, колкото и да е рано да се вършат сходни констатации. Разбира се, с цел да е всичко наред, колкото и да е релативно това, Хубчев не би трябвало никога да отстъпва от правилата си. И доколкото е допустимо да сведе компромисите до най-малко. Ясно е, че моментите, в които ще му се наложи да се направи на прелестно заплеснат или леко да си притвори очите, са неизбежни. Въпросът е проблемите да се категоризират, тъй като ще излизат нови и нови.
 Снимка 435065
Източник:

В неделя вечерта във Велико Търново видяхме един от главните правила на Петър Хубчев. Поглеждайки стартовия състав на сините, се видя неналичието на типичен централен нападател. Да се чуди човек за какво при съществуването на голмайстора на Първа лига Станислав Костов и привлечения от Рапид голаджия Дени Алар в стартовата единайсеторка не фигурираше нито един от тях. Това е, тъй като Петър Хубчев не прави никакви взаимни отстъпки с невъзстановени футболисти. Той е играл в Германия, където са перфекционисти в този аспект. Човек, който не е на 100 % подготвен да играе, не е в състава! В краен случай някой проблематичен е на инжекции. А в Левски казусът си е краен. Станислав Костов е на обезболяващи от много време, а Дени Алар не е в топсъстояние след травма. Ясно му е на Хубчев, че откакто Левски не е победил, е ненужно да се изяснява за какво тези двамата не играха. Ама и на него не му е работа да се впуска в детайлности, а и Левски неотдавна смени лекаря си, което е непряк, само че не нищожен факт. Ясно му е също по този начин, че на " Герена " би трябвало да има съвременен медицински и оздравителен център, само че, както се споделя, години обратно никой един гвоздей не заби за построяването на тези наложителни за сериозен клуб екстри.
 Снимка 435064
Източник:

Има и друго. Треньорът на Левски може би съзнателно е вписал в единайсетте вместо по-снажните, само че по-бавни нападатели, технични, скоростни и повратливи крила и халфове. Срещу треньор, който след 2:2 на " Армията " сред редовете споделя, че ще е спретнат против Левски, по какъв начин да се подходи? Имаше заплаха при други реализатори сините да не стигнат и до тези малко положения пред вратата на Етър. Станислав Костов доста евентуално щеше да се блъска във виолетовата стена без необикновен триумф.

Между другото подобен анонс за затворена игра за идващия кръг направи и наставникът на Ботев Пловдив Желко Петрович. Така че сините ги чака нещо сходно и в понеделник на " Герена " против жълто-черните. Няма да му е елементарно на Хубчев, който измежду сътрудниците си не е известен като занаятчия на постепенната офанзива. Но ще му се наложи да стане подобен, за какво това е Левски. Наставникът несъмнено разчиташе на самостоятелен проблясък да отпуши мача на стадион " Ивайло ", само че този път нямаше и шанс. Е, не всичко е до късмет. Мариани сякаш искаше отново да стане състезател на мача, само че много несериозно се опитваше да вкара гол от халите. Да забележим дали той ще влезе в същия променлив коловоз от предишния сезон, когато след един-два прилични мача следваха три-четири слаби.
 Снимка 435060
Източник:

Другата опция бе на Дени Алар. Австриецът още веднъж сподели отличен усет за разпространение и доста добра режисура на удара. Пак отигра доста сложна топка от въздуха, само че малшанс - без резултат.

Категорично Дени Алар е футболист гледан, наблюдаван и обсъждан и пазарен. Ето такива играчи би трябвало да притегля Левски. А единствено да си спомним, че предходната есен Левски взе Луан Виана, извeстен със своята неопределеност. И то тъй като някакви сътрудници изнудили сините, тъй като другояче техни играчи в Левски нямало да преподпишат. Това са алабалистики, които освен това управление на " Герена " няма по какъв начин да минат. Трябва в действителност да мине време, до момента в който сред двайсет и няколкото футболисти в представителния тим няма нито един случайник. Тогава към този момент можем да приказваме за жанр. Макар че и в този момент се вижда смяна, изключително в трайното притежание на топката и разиграването. Но пък скоро някои почитатели ще ревнат, че Левски играе като при Станимир Стоилов с много пасове по широчина на терена и по-бавно изнасяне топката напред. Петър Хубчев на този стадий вкарва детайли от позабравения верен футбол на Мъри, централните бранители и вътрешните халфове видимо си трансферират парещ картоф, което на някого може да се стори изнервящо.
 Снимка 435059
Източник:

Но тези, които се изнервят, дали имат други оферти за много затворен противник, какъвто бе Етър в неделя?! Треньорът на домакините във Велико Търново бе прочел добре противника си. Росен Кирилов като футболист не беше от най-креативните бранители, само че в този момент неговите бранители изнасят топката по земя, даже когато противникът пресира настървено и надълбоко, както се опитваха сините в някои интервали от мача.

Явно на този стадий Левски е по-респектиращ от ЦСКА. На " Армията " виолетовите бяха по-смели и офанзивни. Опитваха да задържат топката в средата, а в този момент бяха по-компактни пред Христо Иванов, макар че бе домашен мач. Но Етър не може да бъде съден, че е играл доста прибрано. Това също е нов тим с нов треньор, който също напипва нещата в придвижване. Само че стандартите са други. Етър с държанието си, което бе заложено преди мача, сподели, че в този отбор на сините има много футбол, въпросът, както споменахме, е Хубчев да издържи на Левски, както и Левски да издържи на претенциозния и кардинален Хубчев. И в последна сметка належащо е и ентусиастите да имат самообладание.
 Етър и Левски не излъчиха победител - 0:0
Етър спря и Левски, " сините " не съумяха да пробият " болярите "

Двубоят на " Ивайло " приключи без голове
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР