Ако до петък директорът на Българското национална радио Станислав Костов

...
Ако до петък директорът на Българското национална радио Станислав Костов
Коментари Харесай

Медийният регулатор има готовност да отстрани директора на радиото следващата седмица

Ако до петък шефът на Българското национална радио Станислав Костов не подаде оставка, през идната седмица Съветът за електронни медии на свое съвещание ще гласоподава решение за предварително преустановяване на мандата му, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви ръководителят на Съвет за електронни медии София Владимирова.

Тя напомни, че с цел да стане това факт са нужни три гласа от петимата членове на съвета. Миналата седмица четирима от тях желаеха Костов да подаде оставка.

Директорът на БНР обаче разгласи, че няма такова желание и приема желанието на членовете на Съвет за електронни медии за сведение. През тази седмица имаше и митинг на работещи в радиото, които желаеха на Костов да се даде късмет да осъществя тактиката си за ръководство на радиото. Както е известно той беше определен преди по-малко от три месеца.

На днешното си съвещания Съвет за електронни медии реши да наложи две санкции - от 7 хиляди лева и 20 хиляди лева на БНР поради две нарушавания - неспазване изискванията на лицензията и нарушение правото на информация по член 10 от Закона за радио и телевизия. Големият въпрос в този момент обаче е ще напише ли Съвет за електронни медии претекстове за уволнението на Костов, които да устоят пред съда.София Владимирова повтори тезата си, че станалото в БНР, както и снощният скандал в предаването " Референдум " на Българска национална телевизия, демонстрират, че сегашният Закон за радиото и малкия екран се нуждае от ремонт, тъй като е юридически преди повече от 20 години. По проблема с Волен Сидеров, Владимирова разгласи, че той е от компетенцията на Централната изборна комисия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Натискът над БНР (64)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР