Ако до петък бившият енергиен министър и настоящ общински съветник

...
Ако до петък бившият енергиен министър и настоящ общински съветник
Коментари Харесай

Председателят на КОНПИ: Трайчо Трайков губи имуществото си, ако не подаде декларация до петък


Ако до петък някогашният енергиен министър и сегашен общински консултант в София Трайчо Трайков не заявява от кое място има приходите си, неговото запорирано имущество ще му бъде отнето. Това сподели Пламен Георгиев, ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), в ефира на Нова тв.

Новината за запорираното имущество излезе нощес, когато стана ясно, че е намерено противоречие за над 2.4 млн. лева по отношение на приходите на Трайков. За да бъде натрапен запор съгласно българското законодателство, би трябвало да бъде открито противоречие за над 150 хиляди лева

„ Разкрихме банкова загадка и разполагаме с цялата данъчна информация. Сега подканваме лицето да връчи декларация, с която да потвърди приходите си. Крайният период за това е петък. Ако не подаде тази декларация, всичко запорирано се отнема”, сподели Пламен Георгиев.

Той изясни, че сумата от 2.4 млн. лева се равнява на парите, изхарчени за закупуване на парцели или борсова интензивност. Затова запорирано е освен недвижимо имущество, само че също банкови сметки, акции и дялове. Близо 1.4 млн. лева от всички пари са запорирани в едно от капиталовите сдружения, даде образец Георгиев.

През последните седмици избухнаха няколко показни следствия – на семейство Арабаджиеви и семейство Стайкови да вземем за пример.

По думите на Пламен Георгиев има сигнали за корупция и против депутати от всички политически сили. „ Въпросът е дали ще можем да съберем задоволително данни, които да предоставим на прокуратурата”, сподели той.

В ръцете на съда пък има общо 288 каузи, свързани със запор на имущество, по които занапред следва магистратите да се произнесат.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР