Ако до 14 дни бизнесменът Александър Тумпаров, който бе обявен

...
Ако до 14 дни бизнесменът Александър Тумпаров, който бе обявен
Коментари Харесай

Ето колко време има бизнесменът, близък до Божков, за да внесе за свободата си рекордните 1,5 млн. лв.

Ако до 14 дни предприемачът Александър Тумпаров, който бе разгласен за интернационално търсене дружно с Васил Божков, не внесе наложената му парична гаранция в размер на 1 500 000 лв., той ще бъде арестуван под стража.

По думите на представителя на основния прокурор Сийка Милева, тя няма позволение от наблюдаващия прокурор да каже къде тъкмо е бил „ открит “ Тумпаров. По непотвърдена информация, предприемачът е бил открит в България. Той е настанен в болница поради влошено здравословно положение.

Сийка Милева напомни, че Тумпаров беше задочно упрекнат, също както и арестуваните в Обединените арабски емирства (ОАЕ) Васил Божков и Георги Попов и арестуваният в Австрия Борис Бекяров.

Заедно с намиращия се в ареста някогашен началник на Комисията по хазарта Огнемир Митев и предпоследния ѝ ръководител Александър Георгиев, който е на независимост, шестимата се проверяват за присъединяване незаконната група.

Пред БНР представителят на основния прокурор Сийка Милева изясни, че подготовката на документите за екстрадицията на Васил Божков продължава. Те се превеждат на арабски, а по неофициална информация - с настояването и доказателствата, те ще са над 100 страници.

Когато са подготвени, документите ще бъдат изпратени в Министерството на правораздаването, което по дипломатически път ще го препрати в ОАЕ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР