Ако днес покажем на някой тийнейджър уеб страница от 1995

...
Ако днес покажем на някой тийнейджър уеб страница от 1995
Коментари Харесай

Бил Гейтс, Дейвид Летърман и какво разкрива интервю на Гейтс от 1995 г. за бъдещето

Ако през днешния ден покажем на някой младеж уеб страница от 1995 година, най-вероятно ще намерения, че гледа грозновата и зле завършена страница в Word.

В тези години интернет бе като новооткрит континент, чиито свойства и капацитет бяха към момента незнайни, даже за софтуерните водачи.

Наскоро попаднахме на изявление на ТВ водещия Дейвид Летърман с Бил Гейтс от 1995 година, което хем ни връща в тези години, в които най-мощната технология вкъщи бе тв приемникът, хем ни кара да имаме смесени мисли за бъдещето.

В изявлението Гейтс изяснява на Летърман, който, както всички останали по това време, не е разбирал що е то интернет, че интернет е " идващото огромно нещо ".

От гледната точка на днешния свят, пламенният роман за това по какъв начин " можеш да имаш лична уеб страница " и " да изпращаш електронни известия " звучи много хумористично.

Реакциите на ТВ водещия ясно демонстрират какъв брой нестабилно приема изказванията за капацитета на интернет и даже демонстрира леки подозрения. По време на предаването излиза наяве, че през 1995 година хората към момента не са разполагали с компютри и преносими компютри даже в Америка.

Факт е обаче, че 25 години след изявлението интернет фактически е една от най-значимите за човечеството структури, която се употребява всекидневно от милиарди хора.

И тук няма по какъв начин да не се запитаме за друга част от описа на Гейтс.

В диалога си с Летърман СЕО-то на Microsoft споделя, че той и сътрудниците му имат вяра, че компютрите биха могли да бъдат " интелигентни " и да наподобяват хора, което самият той дефинира като " плашеща мисъл ".

Съдейки по това, което се случи с интернет през последните 25 години, и по скоростта, с която всички се сдобихме с многочислени свързани към мрежата устройства, би било рационално да попитаме дали няма де се случи нещо сходно и с интелигентните машини.

Към днешна дата, те към момента наподобяват като кино фикция за средностатистическия човек, само че, също като при интернет, този им облик е напът да се промени.

Предвид сериозните вложения в това направление от страна на компании като Microsoft и Фейсбук, умерено можем да предположим, че напълно скоро интелигентните системи ще навлязат в живота ни.

Надяваме се само, че резултатът им върху света и хората няма да е толкоз плашещ, колкото е считал Гейтс преди 25 години. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР