Ако днес покажем на някой тийнейджър уеб страница от 1995

...
Ако днес покажем на някой тийнейджър уеб страница от 1995
Коментари Харесай

Какво мисли Бил Гейтс за бъдещето през 1995 г.

Ако през днешния ден покажем на някой младеж уеб страница от 1995 година, най-вероятно ще намерения, че гледа грозновата и зле завършена страница в Word.

В тези години интернет бе като новооткрит континент, чиито свойства и капацитет бяха към момента незнайни, даже за софтуерните водачи.

Наскоро попаднахме на изявление на ТВ водещия Дейвид Летърман с Бил Гейтс от 1995 година, което хем ни връща в тези години, в които най-мощната технология вкъщи бе тв приемникът, хем ни кара да имаме смесени мисли за бъдещето.

В изявлението Гейтс изяснява на Летърман, който, както всички останали по това време, не е разбирал що е то интернет, че интернет е " идващото огромно нещо ".

От гледната точка на днешния свят, пламенният роман за това по какъв начин " можеш да имаш лична уеб страница " и " да изпращаш електронни известия " звучи много хумористично.

Реакциите на ТВ водещия ясно демонстрират какъв брой нестабилно приема изказванията за капацитета на интернет и даже демонстрира леки подозрения. По време на предаването излиза наяве, че през 1995 година хората към момента не са разполагали с компютри и преносими компютри даже в Америка.
 Така наподобява първата уеб страница, пусната през 1992 година

Така наподобява първата уеб страница, пусната през 1992 година

Факт е обаче, че 25 години след изявлението интернет фактически е една от най-значимите за човечеството структури, която се употребява всекидневно от милиарди хора.

И тук няма по какъв начин да не се запитаме за друга част от описа на Гейтс.

В диалога си с Летърман СЕО-то на Microsoft споделя, че той и сътрудниците му имат вяра, че компютрите биха могли да бъдат " интелигентни " и да наподобяват хора, което самият той дефинира като " плашеща мисъл ".

Съдейки по това, което се случи с интернет през последните 25 години, и по скоростта, с която всички се сдобихме с многочислени свързани към мрежата устройства, би било рационално да попитаме дали няма де се случи нещо сходно и с интелигентните машини.
 Снимка 457364

Към днешна дата, те към момента наподобяват като кино фикция за средностатистическия човек, само че, също като при интернет, този им облик е напът да се промени.

Предвид сериозните вложения в това направление от страна на компании като Microsoft и Фейсбук, умерено можем да предположим, че напълно скоро интелигентните системи ще навлязат в живота ни.
 Бил Гейтс, Windows Mobile, Android и за какво мобилната операционна система се е провалила
Защо Windows Mobile се провали

Бил Гейтс е прям за най-голямото си отчаяние

Надяваме се само, че резултатът им върху света и хората няма да е толкоз плашещ, колкото е считал Гейтс преди 25 години.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР