Ако днес ни мързи повече от обичайното, няма какво да

...
Ако днес ни мързи повече от обичайното, няма какво да
Коментари Харесай

Защо ни е Световен ден на мързела

Ако през днешния ден ни мързи повече от нормалното, няма какво да се учудваме. Желанието да не вършим нищо също си има собствен специфичен ден и той е точно 10 август. Кога другояче, в случай че не в разгара на лятото?!

Всичко стартира с музикален и културен фестивал в Колумбия. Уж на смешка, неговият заключителен ден е разгласен за Световен ден на мързела . Причината - всички работещи хора имат потребност от отмора и опция да се насладят на живота.

Това се случва зa първи път през 1984 година, само че и през днешния ден не можем да отречем, че сходен празник ни е доста необходим. Но в случай че можем да го отбележим както си би трябвало, несъмнено.



На всe повече хора им е съвсем невероятно да не вършат нищо. От понеделник до петък сме на работа, вечер бързаме с всички други домашни отговорности, а уикендът по този начин и не можем да забавим темпото. И в един миг изпушваме.

А наложим ли си най-малко за ден да се отдадем на първокласен мързел, след това не можем да се отървем от възприятие за виновност. Е, не става по този начин, нали?! Да, изключително като се има поради какъв брой потребно е в действителност нищоправенето (както обича да споделя Мечо Пух).

 Снимка 372694

Да мързелуваме по никакъв начин не е неприятно, в случай че не се трансформира в всекидневно повтарящо се деяние. Всеки ден се нуждаем най-малко от час , в който да изключим физиката и душeвността си от присъединяване във всевъзможни поради и просто да се отдадем на релакс.

Ако желаеме, можем да медитираме. Ако не, просто да си сипем чаша вино вечер и да изпразним съзнанието си от всичко насъбрано денем. Звучи ни елементарно, само че в действителност по никакъв начин не е. Най-вероятно изобщо и не сме опитвали.

И не, ровенето в смарт телефона не сe брои за мързелуване , макар че коефициентът ни на потребно деяние клони към нула. Да можем да " изключваме " от всички и всичко е жизненоважно умеене, което съхранява душeвността ни. Ако имаме моменти, в които просто ни иде да хванем гората, значи не сме го усвоили.

 Снимка 372684

Вероятно не сме се научили и по какъв начин да се борим с възприятието за виновност, в случай че решим да прекараме една събота вместо в изцяло разчистване на дома в чистка на мозъка . Излежаване до късно, дълготрайно пиянство на кафе, разхождане по пижама през целия ден, поръчване на храна, слушане на обичана музика, гледане на обичан сериал.

А околните ни би трябвало един път вечно да се научат да не се сърдят, когато им кажем, че желаеме да останем сами. Най-малкото, тъй като сигурно и те имат такива моменти, само че евентуално притъпяват желанието си, с цел да не наподобяват груби и асоциални.

Както от нас се изисква да сме на режим " цялостна мощ " в по-голяма част от времето, по този начин и ние би трябвало да пожелаваме от себе да можем да превключим на режим " релакс ", когато пожелаем.

 Как да си почиваме след работа
Как да си почиваме след работа

Релаксиране след напрегнатия работен ден

И в случай че през днешния ден въпреки всичко ни се постанова да работим, няма неприятно дa отложим празнуването на Световния ден на мързела за на следващия ден. Ето и един тематичен привет.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР