Ако днес не говорим за образование, то през 2030 г.

...
Ако днес не говорим за образование, то през 2030 г.
Коментари Харесай

Ева Майдел: Голям брой от децата в България нямат достъп до качествено образование

Ако през днешния ден не приказваме за обучение, то през 2030 година ще сме изправени пред доста съществени провокации. Това съобщи Ева Майдел, евродепутат от Групата ЕНП / ГЕРБ в откриваща тирада на почналия в НДК първи конгрес „ Знание “ на сп. „ Мениджър “ под надпис „ Образованието в свят на трансформации. “

Голям брой от децата в България нямат достъп до качествено обучение, доста от тях даже не приключват учебно заведение поради невисок обществен статус. А загубата на подобен капацитет е загуба за цялото общество, означи тя.

Средният % на младежка безработица в Европа сега е 17-18%, което значи, че всеки пети юноша не прави нищо. Затова е значимо да обърнем внимание на младежите и да дадем благоприятни условия на всеки младеж да се развива, уточни още Ева Майдел.

Европейският парламент през юни тази година одобри документ за модернизиране на образованието, само че дано не забравяме, че политиките се осъществят от обособените страни, прикани тя. „ Конкретните цели, които би трябвало да преследваме е всяко дете да приключва качествено обучение, всеки младеж да получава поддръжка за насърчаване на уменията и гениите си и неотдавна приключилите да имат реализация на пазара на труда. “, акцентира Ева Майдел. Тези цели значат образованието да дава отговор на динамичността и потребностите на времето, тъй като днешните първокласници най-вероятно ще заемат специалности, които даже не съществуват сега, заключи тя.

Бизнесът да спомага на учебните заведения за образуване на повече лидерски умения измежду подрастващите, апелира още Ева Майдел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР