“Ако днес Националната спортна академия успее да спечели поне едно

...
“Ако днес Националната спортна академия успее да спечели поне едно
Коментари Харесай

Тереза Маринова: НСА е домът на спорта в България

“Ако през днешния ден Националната спортна академия успее да завоюва най-малко едно дете това ще бъде огромен триумф за всички нас. На територията на академията непрекъснато се организират най-различни събития, свързани с деца и в действителност се пробвам по всевъзможен метод да притеглим подрастващите към спорта, тъй като с изключение на здраве, той възпитава и в дисциплинираност. Национална спортна академия в действителност е домът на спорта в България ", съобщи лекоатлетката Тереза Маринова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Маринова, която на летните олимпийски игри в Сидни през 2000г. завоюва златен орден в дисциплината троен скок, взе присъединяване в спортния празник на НСА.

По мотив честването на 80-годишнината от основаването на Националната спортна академия “Васил Левски ” се организира спортният празник “Избери своя метод да спортуваш “, като на събитието деца, възпитаници, студенти и родители, могат да изберат в каква дисциплинираност да вземат участие, а известни спортисти се включиха с проява на спортовете карате, волейбол и баскетбол, тенис на маса, като децата ще могат да избират всред 27 спорта какво да практикуват отсега нататък.

Най-малките участници на събитието бяха четири-годишните гимнастички, които демонстрираха с финес хубостта на достоверния спорт.

" За някои спортове годината беше добра, за някои не толкоз добра, само че в последна сметка е значимо всеки да направи трезва преценка къде сме сбъркали, какво би трябвало да се усъвършенства, с цел да върнем спорта там където е бил преди години. Следващата година ще бъде предолимпийска, тя ще бъде извънредно значима за професионалния български спорт, уповавам се всички спортисти да бъдат здрави през 2023г. и да покажат едни положителни резултати на фона, на които всеки ще може да мечтае за най-голямото ", сподели още Маринова.

Елица Янкова, нашата състезателка по битка също изрази вяра, че колкото повече се организират такива събития, толкоз по-добре ще бъде за децата и за българския спорт. " Това е чудесна опция за децата да намерят своята процедура, тъй като колкото повече спортове има на едно място, толкоз по-ясно те ще създадат своя избор. Събитията и могат да дадат тласък на хората, че спортът е здраве, пък и за занимание е чудесна концепция. Аз постоянно съм " за " спорта и колкото повече мога да дам образец, че разногласието е на високо равнище в България и децата да могат да търсят огромни цели отсега нататък, бих била безпределно щастлива ", показа още Елица Янкова.

" С днешното събитие даваме начало на една прелестна самодейност, обвързвана с популяризирането на спорта за здраве измежду деца, измежду техните родители и всички фенове на спорта, като задачата е освен да разкрием атрактивни спортни дисциплини пред младото потомство, а и да ги насърчим ". Това показа доцент Венета Петкова, учител в Академията и уредник на събитието. " Днес представяме спортове с помощта на нашите магистри, бакалаври, преподаватели, както и известни персони, спортисти, които показват спортовете и играят с децата. Това е доста хубаво, тъй като децата ще могат да се допрян до известни имена и по този метод да се възпламенят да намерят своя метод да спортуват, както е и нашето мото през днешния ден “Избери своя метод да спортуваш “, изясни още тя и продължи: Днес ще има и проява на фехтовка, шах-мат, играят блиц партии, сред дребни и огромни, ще станете очевидци на спортна пукотевица. хандбал, като цяло всичко, от което децата имат потребност. Обещавам това да стане традиция и да продължим с тези събития. " съобщи още доцент Венета Петкова. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР