Ако дезодорантът не е достатъчен, за да замаскира неприятната телесна

Ако дезодорантът не е достатъчен, за да замаскира неприятната телесна ...

Боди с живи бактерии помага срещу лоша телесна миризма.

Ако дезодорантът не е достатъчен, за да замаскира неприятната телесна миризма, вече има ново решение на проблема.  Боди във футуристичен стил с вградени живи бактерии, предаде Ройтерс.

Бледосивото боди с дълги ръкави, наречено "Кожа II", е дело на дизайнерката Роузи Броудхед. Вградените в него живи пробиотични бактерии съдействат за ограничаването нателесната миризма.

"Неприятният аромат се дължи не на потта, а на бактерии. Поради тази причина ние включихме здрави бактерии в тъканта, за да стимулираме полезен микробиом, който помага за намаляване на телесната миризма", обяснява Броудхед.

Дизайнерката е проектирала бодито като част от следдипломната си работа в колежа "Сентръл Сейнт Мартинс" към Лондонския университет по изкуствата. Разработката е плод на съвместното й сътрудничество с белгийския микробиолог Крис Калеварт от университета на Гент, автор на обширно изследване на причините за телесната миризма, който е осигурил здравите пробиотични бактерии.-->

Двамата планират да комерсиализират "Кожа II". Дизайнерката се надява да проектира линия спортни облекла със същата технология. По думите на Броудхед сред плюсовете на бодито е и неговата устойчивост. Ограничаването на телесната миризма намалява необходимостта от често пране.Направените тестове са показали, че бактериите в бодито оцеляват при 30-градусово пране.

Източник: dariknews.bg