Ако дезодорантът не е достатъчен, за да замаскира неприятната телесна

...
Ако дезодорантът не е достатъчен, за да замаскира неприятната телесна
Коментари Харесай

Боди с живи бактерии помага срещу лоша телесна миризма

Ако дезодорантът не е задоволителен, с цел да замаскира неприятната телесна миризма , към този момент има ново решение на казуса.  Боди във футуристичен жанр с вградени живи бактерии , съобщи Ройтерс.

Бледосивото боди с дълги ръкав и, наречено " Кожа II ", е дело на дизайнерката Роузи Броудхед . Вградените в него живи пробиотични бактерии спомагат за ограничението на телесната миризма .

" Неприятният мирис се дължи не на потта , а на бактерии . Поради тази причина ние включихме здрави бактерии в тъканта , с цел да подтикваме потребен микробиом, който оказва помощ за понижаване на телесната миризма ", изяснява Броудхед.

Дизайнерката е проектирала бодито като част от следдипломната си работа в колежа " Сентръл Сейнт Мартинс " към Лондонския университет по изкуствата. Разработката е плод на взаимното й съдействие с белгийския микробиолог Крис Калеварт от университета на Гент, създател на обстойно проучване на аргументите за телесната миризма, който е обезпечил здравите пробиотични бактерии.-->

Двамата възнамеряват да комерсиализират " Кожа II ". Дизайнерката се надява да проектира линия спортни дрехи със същата технология. По думите на Броудхед измежду плюсовете на бодито е и неговата резистентност . Ограничаването на телесната миризма понижава нуждата от постоянно пране.



Направените проби са посочили, че бактериите в бодито оцеляват при 30-градусово пране.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР