Ако действително всички служби в един глас са съобщили, че

...
Ако действително всички служби в един глас са съобщили, че
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Русия се държи с нас като губерния

Ако фактически всички служби в един глас са съобщили, че война няма да има, това е страховит гаф. Това съобщи някогашният шеф на Националното разузнаване Димо Гяуров пред Българска национална телевизия.

Според Гяуров по линия на партньорско съдействие с разследващите служби нашите служби са били известени, че ще има война. Той е бил уверен, че инвазия ще има, само че не е бил сигурен за размера на войната.

Димо Гяуров е на мнение, че оповестяването на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова за личност нон грата би трябвало да се вземе вследствие на доста сериозен политически разбор и да бъде взето от ръководещата коалиция.

Отношенията с Русия са дотолкоз обтегнати, че надали оповестяването ѝ за личност нон грата ще ги утежни още повече, няма и да докара до разкъсване на дипломатическите връзки сред България и Русия. Отношението на Русия към България е като на губерна, уточни Гяуров.

Той увери, че оказването на военна помощ на Украйна няма да въвлече България във война. Гяуров не има вяра да се изпрати директна военна помощ на Украйна, само че поради боязън от раздробяване на обединението и комплицираните взаимоотношения във властта. "

Изпълнителната власт организира борби, които не може да завоюва. Такава борба е и тази, която стартира против президента за шефа на НСО. Коалицията може да завоюва борбата с президента, в случай че имат сериозен коз в ръкава си - промени в Закона на НСО, посочи още някогашният шеф на разузнаването.

Той дефинира като неприятна войната сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Правителството бърка - акцията против Борисов принуди прокуратурата да образува произвеждане, само че наивно е да е счита, че без прокуратурата нещо може да бъде доведено до дъно, сподели още Гяуров.

Димо Гяуров счита, че във войната сред институциите прокуратурата има повече козове.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР