Ако дете отсъства повече от 30 дни от детската си

...
Ако дете отсъства повече от 30 дни от детската си
Коментари Харесай

Столична го измисли: 30 дни отсъствия и детето е аут от детската градина

Ако дете отсъства повече от 30 дни от детската си градина без уважителна причина, то ще губи мястото си. Това плануват новите правила за банкет в детски ясли и градини в София. Целта на скъсяването на периода, който в този момент е 60 дни, е да се отстрани практиката за " бранене " на място.

Наредбата, която анулира досегашните правила, е оповестена в уеб страницата на Столичната община. Новият нормативен акт трансформира и разпоредбите, по които се дефинират " точките " за банкет.

Ако един от родителите има непрекъснат адрес на територията на Столична община, който не е променян към датата на класиране през последните над 3 години, това ще носи 5 точки. За времето от 1 до 3 години точките ще са 4, а за година - 3.

Настоящият адрес на родител в общината ще носи 4 точки, в случай че не е променян през последните над 3 години, 3 точки, в случай че не е променян сред 1 и 4 години, и 2 точки - единствено за последната година.

Постоянен адрес на детето на територията на Столична община, който не е променян към датата на класиране през последните 3 години, носи 5 точки, през последните 1-3 години - 4 точки, и през последната година - 3 точки. За непроменян сегашен адрес на детето точките са надлежно 4, 3 и 2 за трите интервала. Това предписание важи за децата от втора до четвърта група в детските градини и в подготвителните групи на учебните заведения.

Родителите, които самите са възпитаници, ще получат спомагателни точки, както родителите студенти.

Преизчисляването на точките по новата разпоредба ще се извърши до 11.03.2023 г, осведоми общината.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР