Ако денонощието беше от 48 часа, талантливата и всестранно надарена

...
Ако денонощието беше от 48 часа, талантливата и всестранно надарена
Коментари Харесай

Лорина Камбурова: Отказах снимки с Никълъс Кейдж

Ако денонощието беше от 48 часа, надарената и всестранно талантлива Лорина Камбурова щеше да е доста удовлетворена, тъй като щеше да е пробвала двойно повече неща. Тя е единствено на 25 години, а към този момент има впечатляващ бекграунд – 3 сериала, 5 кино лентата, музикална тайфа, композиране и пеене наживо в клубове, музикални клипове, професионален дублаж и участия като модел на „ Ивет модерно “.
Родена е във Варна и от 6-годишна е на сцената с музика. Детството й минава във Варненската детска опера, където за 10 години взе участие в 15 мюзикъла. Като ученичка стига до финала на „ Мюзик Айдъл 3″. На 18 години до последно се колебае дали да следва актьорско майсторство, право или публицистика. Влиза в Икономическия университет във Варна, само че скоро се отхвърля. Преди 4 години приключва НАТФИЗ в класа на проф. Здравко Митков.
Големият й старт в актьорството е в ролята на бунтарката Лия в сериала „ Връзки “ на bTV. Участвала е и в турския сериал „ Ездачи “. Снимала се е в 5 американски продукции, измежду които приключенския екшън Crystal Inferno, където си партнира със звездата от лентата „ Да срещнеш Джо Блек “ Клеър Форлани.
Лорина е една от звездите в новия хитов сериал „ Скъпи наследници “, който стартира от 15 янyаpи по bTV.

– Лорина, в новия сериал „ Скъпи наследници “ героинята ти Ана живее на село и се занимава с изкуство. „ Прегърна “ ли незабавно ролята?
– Този облик ми хареса още през цялото време с това, че е нещо друго от предходните ми функции. Във „ Връзки “ моята героиня беше неприятно момиче. Сега имам опция, преди да са ме вкарали в клишето „ неприятно момиче “, да изляза от него и да направя нещо друго. С този облик израснах извънредно доста актьорски, тъй като в сериала той стартира като едно малко момиче, само че има необикновено развиване по-нататък. Слава Богу, сценаристите са извънредно надарени и развиват линията на всеки по най-хубавия метод, с доста въображение и спорове.
– Яздиш кон, усвои ли и това изкуство?
– Професионалната езда е малко като пеенето – предопределение за цялостен живот. То се учи с години и не мога да кажа, че съм го усвоила, само че сигурно имам към този момент метод към тези животни. Мога да заставам вярно на кон и да извършвам от точка А до точка Б, без да се убия. (Смее се)
– Ти си градско момиче, родено във Варна, живеещо в София. Трудно ли ти беше да се адаптираш към живота на село по време на фотосите?
– Винаги съм се наричала морски човек и считам, че по-велико нещо от морето няма. Но след фотосите на „ Скъпи наследници “ в планината в действителност я заобичах такава, каквато е, открих нейната хубост. Няма нищо по-хубаво от чистия въздух, от природата, от неподправеността на българските гори. Бях щастлива през тази една година в планината, че работихме доста и че бях надалеч от града. Всеки би трябвало да има в главата си една крушка, която да светва във всеки миг, когато желае да избяга от проблемите си – природата е решението.
– Защо се отхвърли от присъединяване във кино лентата с Никълъс Кейдж – „ Код 211 “, откакто си била утвърдена, а в жълтата преса писаха, че той даже ти е хвърлил око?
– Хората могат да си пишат каквото желаят, както се споделя, няма неприятна реклама. Бях на кастинг, в действителност ме харесаха и избраха за кино лентата, само че натовареният ми график в „ Скъпи наследници “ не ми разреши да изместя програмата си. Бях решила да се посветя на този план. Случайно бях на кастинга за „ Код 211 “, имах 10 минути безусловно, отидох, изиграх задачата си, те пък ме харесали. Съжалявам единствено, че не съумях да се срещна с Никълъс Кейдж. За мен той е огромен експерт и е направил едни от най-запомнящите се филми. Миналата година бях в Ню Орлиънс, където Никълъс Кейдж си е купил къща преди години. Имах опция да видя къде е живял – в „ Къщата на духовете “, която е с печална популярност. Говорело се е, че той не е доста религиозен човек, само че Ню Орлиънс е възвърнал вярата му във вудуто и суеверията и не му е било изключително леко там.
– В VI клас ненадейно губиш майка си… Колко мощен човек би трябвало да си, с цел да го преодолееш през годините и да си толкоз сполучлива?
– Всичко зависи от теб. Избираш по какъв начин да насочиш силата си. Не споделям, че е елементарно. Всеки страда, всеки има загуби на близки хора в живота си. Просто избираш по какъв начин да насочиш своята тъга или благополучие – дали в положителна или в отрицателна тенденция. Ясно е, че можеш да седнеш и да страдаш, само че може и да не го направиш. Това си е персонален избор.
– Ти си сияен и безоблачен човек, излъчваш позитивизъм, по какъв начин го реализира след толкоз тежки тествания?
– С доста работа над себе си, с четене на доста духовна философска литература и задаване на доста въпроси. Всеки може да го направи, не е толкоз мъчно, пък и постоянно откриваш нещо ново за себе си.

Адвокат Айля Хасан:
Плашещо е, че хората губят религия в правораздаването


Честите промени на закони усложняват тяхното използване, вместо да го улесняват, счита служителката на Темида

Айля Хасан е млад, само че към този момент проспериращ юрист, със лична адвокатска фирма, основана през 2008-а. Екипът се състои от млади експерти, които имат добра правна, финансова и езикова подготовка, добита в хода на тяхната интензивна процедура.

– Айля, вие сте млада, само че към този момент сте много прочут юрист. С какви упоритости открихте адвокатската фирма си, какви услуги оферирате?
– Още до момента в който учех право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, знаех, че желая да се занимавам с адвокатската специалност, само че огромната ми фантазия и цел беше да имам своя лична адвокатска фирма. По време на следването си работех в разнообразни адвокатски фирми и виждах какво е отношението на юристите към студентите и младежите въобще. В множеството случаи стажантите се наемат, с цел да правят цялата техническа работа, без да им се дава доста късмет за развиване и преодоляване на на практика умения в региона на правото. Тогава си дадох обещание, че ще изградя своя адвокатска фирма, която ще се подчинява на напълно разнообразни правила. За мен е значимо да употребявам капацитета на всеки човек и да му дам поле за изява, както и по този начин мечтаната себереализация, възприятието да знаеш, че си потребен за екипа. Сферата, в която моята адвокатска фирма се занимава, обгръща необятен кръг от правни материи – комерсиално, фамилно, наследствено, данъчно, финансово, административно право, както и право на интелектуалната благосъстоятелност. Единственият бранш на правото, с който заобикалям да се занимавам, е наказателното право.
– Обслужвате редица компании, поемате ли отбрана и на елементарни жители?
– За мен няма разбиране „обикновени граждани“, защото всички сме равни пред Всевишния и пред закона, а различен е критерият, че съгласно законодателя са дефинирани като Физически и Юридически лица. Еднакво почитам всички – и жители, и представители на разнообразни търговски сдружения, които са се обърнали към мен. Вписана съм в Националното бюро за правна помощ и поемам правните отбрани и на жители, в качеството на необикновен представител, по този начин наречената служебна отбрана.
– Слушаме какво мислят политиците за промяната в правосъдната система, само че някак не се чува гласът на специалистите, на работещите в системата. Вие какво мислите по този въпрос?
– За страдание, в последните години сме очевидци на чести промени на закони, които усложняват тяхното използване, вместо да го улесняват. Наред с това, се пробва да се посегне и на много по-висши полезности като Конституцията и залегналия в нея принцип на разделяне на управляващите. През избран интервал от време се повдига и въпросът за мястото на прокуратурата – дали да е в правосъдната, или в изпълнителната власт. Моето мнение по този въпрос е, че прокуратурата, с цел да извършва дейно своите функционалности, вменени й от Конституцията на Република България, следва да остане в правосъдната власт. В противоположен случай сме изправени пред опасността тя да стане механизъм за почистване на сметки и унищожаване на неуместни хора.
– Независима ли е съгласно вас правосъдната система, има ли хора, които й пречат? Не е ли доста дребен броят на юристите в Народното събрание?
– Съдебната система е проведена от законодателя по метод, който да подсигурява безпристрастността и непредубедеността на магистратите, предоставяйки им разнообразни правни гаранции. Въпросът се усложнява, когато обаче се намеси човешкият фактор. Съдиите и прокурорите са хора, а не машини. На тях също може да им бъде повлияно по разнообразни способи. Плашещо е, че ставаме очевидци на времена, в които хората са изгубили религия в правораздаването и отдават респект на саморазправата. Това чувство за безотговорност от ден на ден се настанява у хората, за което спомагат и показните убийства, посягането на телесната цялост, както и шумните акции, които по-късно се потулват.
Факт е, че в актуалното Народно заседание вземат участие минимум адвокати. Това може да има неподходящи последствия за развиването на правото и правосъдната система, в случай че депутатите не се вслушват в препоръките на своите колеги-юристи. Според мен би трябвало да се усили практиката при правенето на законопроекти да вземат участие преподаватели от университета, само че да се търси и мнението на настоящи адвокати с потвърдено име. Само тогава можем да бъдем сигурни, че един закон ще бъде признат, както повеляват правилата на правото и правната техника, само че по едно и също време с това той ще бъде съгласуван и с потребностите на практиката.
– При тази бройка на юридическите факултети у нас не мислите ли, че е паднало равнището на образование?
– Към сегашния миг в страната има 9 настоящи факултета по право. За страдание отсяването на фрагментите е паднало много. В момента приемът на студенти в компетентност „Право“ е безпричинно висок. Нито правосъдната система, нито частният пазар се нуждаят от толкоз доста фрагменти и се получава пренасищане. Наред с това, няма никакви критерии за отсяване на студенти. Общо взето, колкото са признати, толкоз приключват.
Относно равнището на образование, дръзвам да кажа, че се следи смъкване на критерии, на които би трябвало да дават отговор студентите. За мен персонално само Софийският университет към момента съумява да предложи в действителност високо равнище на образование. Но за жалост, Алма Матер също се повлича по наклонността за увеличение на квотите за банкет, което като цяло не е толкоз ужасно, колкото фактът, че няма пресяване на фрагментите.

Калканджиева: Стига силикон, спрете с интервенциите!

Маги Вълчанова се развела скрито

Дебора и Динко се събраха

Лафове на Божинов влязоха в театъра

„Мис Силикон“ получила оферта за порно филм

Тамара Георгиева отхвърля промяна на носа

Проф. Лъчезар ГРОЗДИНСКИ:
Разводът е сериозна причина за развиване на атеросклероза

Троянският манастир трансформира историята

Житният режим на Учителя удължава живота с 15-20 години

Моралисти роптаят, че черквата е обърната на театро

Камий Клодел – мъчението да си държанка на талант

Астронавт:
Извънземни избавиха Земята от нуклеарен апокалипсис
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР