Ако декември трябваше да има етикет, то той със сигурност

...
Ако декември трябваше да има етикет, то той със сигурност
Коментари Харесай

Рецепта за лесно универсално тесто

Ако декември трябваше да има етикет, то той сигурно щеше да съдържа думи като „ печива ”, „ килограми ” и „ вкусно ”. И защото се обрисува от ден на ден хора да си останат по домовете, то това е сигурен знак, че и печката ще е в цялостна бойна подготвеност. Ето за какво през днешния ден ви представяме рецепта за универсално тесто, което може да употребявате за пици, сиренки, мекици и каквото още ви хрумне. Така няма да се притеснявате за закуската на децата, а пък и ще имате на разположение подготвен артикул за кулинарни музи!

Необходими съставки:
Брашно – 1кг
яйца - 2 бр.
захар - 1 ч.л.
 Опасни ли са в действителност продуктите от тесто? Опасни ли са в действителност продуктите от тесто?
Фaктът, чe тecтeнитe прoдукти нe ca ocoбeнo пoлeзни зa здрaвeтo, e яceн зa вcички, вeрoятнo oщe oт рaннa възрacт. Нo cъщнocттa нa врeдa...
сол - 1 ч.л.
прясно мляко – 500мм
кисело мляко - 3 с.л.
олио - 3 с.л.
бакпулвер - 1 бр.
 Ето кои са най-вкусните тестени произведения Ето кои са най-вкусните тестени произведения
Тестото е измежду най-често употребяваните артикули под формата на ароматни и вкусни произведения. То участва в всекидневието ни като самун, пица...
прясна квас – 20 гр.
Начин на подготвяне:
Разтворете маята и захарта в 200 мл затоплено мляко и оставете на топло място да шупне. В огромна купа пресейте брашното, прибавете към него солта и бакпулвера и разбъркайте.
В купа разбъркайте яйцата, смесени с топлото прясно мляко, киселото такова, олиото и закваската с квас.
Оформете кладенче в брашното и в него прибавете течните съставки от купата. Намажете съда с доста малко олио и поставете завършеното на топка тесто. Опаковайте купата със стреч фолио, а от горната страна завийте с чиста памучна забрадка. Така тестото би трябвало да шупва най-малко 1 час, само че в случай че бързате можете да загреете фурната на 50 градуса и да намалите на половина това време. Тестото може да се съхранява в ледник цяла седмица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР