Ако държите яйцата си на вратата на хладилника, мислейки, че

...
Ако държите яйцата си на вратата на хладилника, мислейки, че
Коментари Харесай

Ново двайсет! Не дръжте яйцата на вратата на хладилника

Ако държите яйцата си на вратата на хладилника, мислейки, че те ще останат годни за консумация за по-дълго, тогава имаме неприятни вести. Експертите предизвестяват: В такива условия яйцата се скапват по-бързо. Невероятно ли е? Но това е правилно и специалистите могат да обяснят за какво.

Според учени, съхранението на яйцата на вратата на хладилника форсира процеса на повреждане и те бързо стават негодни за консумация. Каква е повода за това? Всеки път, когато отваряте и затваряте вратата, има внезапна смяна в температурата, което води до бързо повреждане на жълтъка.

Какво да вършим?

За да запазят свежестта си за по-дълго, съхранявайте яйцата на рафта на хладилника, където остават умерено охладени. Британската работа по храните пък поучава яйцата да се съхраняват в кутия надалеч от други мощни миризми, защото яйчните черупки са пропускливи. За да се избегнат всички благоприятни условия за повреждане, специалистите също по този начин оферират да ги държите надалеч от сурови меса.

Междувременно оптималната температура, при която да се резервира свежестта и качеството на яйцата, е 20 ° C, а яйцата би трябвало да се извадят от хладилника 30 минути преди да бъдат сготвени, с цел да се подсигурява, че черупките няма да се спукат заради неочаквани температурни промени.

Можете да поставите кетчуп, майонеза, вода или сода на вратата - тези артикули не се въздействат от смяна в температурата.

Zdrave.to

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР