Ако държите на външния вид и здравето на кожата си,

...
Ако държите на външния вид и здравето на кожата си,
Коментари Харесай

5 скрити знака, че козметичният продукт не си струва парите

Ако държите на външния тип и здравето на кожата си, евентуално сте подготвени да инвестирате в скъпи козметични артикули, които да ви подсигуряват добра и качествена грижа. Цената обаче не всеки път е определящ и задоволителен фактор за качество. Трябва да внимавате за някои признаци, които издават дали скъпият ви козметичен артикул си коства парите или не.

Как да се справите с кожна реакция от козметични артикули?

1. Активната съставна част би трябвало да е по-напред в листата.

Най-добрият метод да разберете дали си коства да харчите пари или не за даден артикул е като прочетете листата с дейните съставки. Те са подредени по централизация, като се стартира от най-наситените и се върви към най-ниско дозираните. Ако съставката, поради която купувате продукта, е обратно в листата, значи нейното количество в него е малко. Вместо това купете различен артикул.

2. Продуктът съдържа колаген.

Колагенът е главната градивна единица на кожата. Той я прави гладка, мека и еластична. С годините концентрацията му понижава и по тази причина се появяват бръчки, а кожата стартира да наподобява все по-изтъняла. Затова се обръщате към артикули с колаген.

От него обаче няма безусловно никаква изгода, в случай че се нанася незадълбочено, а не вътрешно. Това е по този начин, тъй като неговите молекули са прекомерно огромни, с цел да преминат свободно във вътрешността в кожата. Това прави абсорбцията му невъзможна посредством артикули за външно нанасяне. Не си харчете парите.

3. Продуктът съдържа съвременни съставки.

От маркетингова позиция козметичните компании прибавят в продуктите си разнообразни модерно съставки, които имат за цел да привлекат купувачи. Не бързайте да се хващате на тази въдица, единствено тъй като продуктът съдържа нещо съвременно, до момента в който не бъдат приложени задоволително научни доказателства, че съставката е ефикасна и безвредна. Заложете на познатото.

4. Продуктът съдържа ненужни съставки.

Почистващите лосиони да вземем за пример, които съдържат скъпи и съвременни съставки не си костват парите, тъй като лосионите не стоят задоволително дълго върху кожата, с цел да ѝ повлияят по някакъв метод. Съответно не е нужно да инвестирате доста пари в тях. Вместо това наблегнете на серумите. В тях има доста по-висока централизация на дейни субстанции. Не забравяйте да нанесете и овлажняващ крем, който да помогне съставките да останат и обхванат в дълбочина.

5. Активните съставки не са опаковани правилно.

Ако продуктът съдържа нежни дейни съставки, които елементарно скапват текстурата си от слънчева светлина, да вземем за пример като витамин С, те не би трябвало да бъдат опаковани в транспарантни опаковки. Ако са, не ги купувайте, тъй като ще си хвърлите парите./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР