Ако държавата не се намеси навреме, последствията може да са

...
Ако държавата не се намеси навреме, последствията може да са
Коментари Харесай

Румен Радев: Българите излизат от хипнозата, инициирам дебат какъв тип управление ни трябва

Ако страната не се намеси в точния момент, следствията може да са по-опустошителни от ковид. За това предизвести президентът Румен Радев при откриването на полемиката „ Социални и стопански измерения на рецесията COVID-19. Европейският опит и България ”.
„ Българите излизат от положението на внушаемост след насажданата суматоха и от ден на ден си задават въпроса какво фактически се случи, за какво събитията се развиха по този метод ”, уверен е президентът. По думите му, въпросите са какви ще са следствията, по какъв начин ще въздействат на живота ни и по какъв начин би трябвало да се не престават всички взети ограничения.
Радев обаче посочи – неговата цел е да се инициира спор не просто за следствията от COVID-19, а какво ни е належащо като системи и промени, какъв вид ръководство е нужен. За това обаче щяло да се приказва на идната полемика, през юни.
Според Радев, като тематика на днешната полемика, има три условия за успеваемост на ограниченията против ковид. Първо, да са в точния момент. Второ – досегаемост. Трето – безвъзмездност. Не какъв брой си дал, а къде, по какъв начин и за какво си дал всеки лев, заключи президентът.
Ако не успеем да овладеем наклонността на неравенството, рискуваме дълбоки разломи, ескалираща престъпност, предизвести Радев. Затова и, съгласно него, е значимо да има споделен опит с Европа – тъй като сме отворена стопанска система и когато закъсняваме с ограниченията, рискуваме – повишение на емиграцията, нов демографски срив.
Като позитивно, президентът уточни обединяването в обществото. Той благодари на всички, посочили здрав разсъдък.
Още: " Йордан Цонев извади на ярко от дълго време ясното - че може да има коалиция сред ГЕРБ и Движение за права и свободи "
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР