Ако държавата е слаба, мафията е силна, каза днес един

...
Ако държавата е слаба, мафията е силна, каза днес един
Коментари Харесай

Кратко разяснение за мафията

" Ако страната е слаба, мафията е мощна ", сподели през днешния ден един народен представител от ръководещата партия в Народното събрание. Прозвуча като формула.

Обаче когато депутатите употребяват думи, които не схващат, най-често изпадат в неудобно състояние.

Мафията е мощна не тъй като страната е слаба, а тъй като държавната власт взе участие в нея. " Мафия " значи слепване на проведената престъпност с властта. Така че мафията е допустима единствено, в случай че властта е мафиотизирана.

Мафията не може да действа без присъединяване на страната. Силната мафия включва в себе си цели структури и звена на законодателната, изпълнителната и правосъдната власт. По думите на Джовани Фалконе " мафията диктува изискванията в политиката, а не противоположното ". Така че, объркали са се господа ръководещите. Няма мафия, в случай че те не вземат участие в нея.

Мафията мъчно се проверява, тъй като има високопоставени членове и настойници. Мафиотите са обвързани с клетва за честност и безмълвие – " омерта ". Издайниците са обречени на мъчителна гибел. Мафиотите даже не признават, че мафията съществува. Спомняте ли си думите на гангстера–активист Джо Коломбо: " Мафия ли? Какво е това мафия? Няма такова нещо! ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР