Ако Даниел Митов бъде назначен за министър, ГЕРБ ще носи

...
Ако Даниел Митов бъде назначен за министър, ГЕРБ ще носи
Коментари Харесай

Борисов: Ще носим отговорност за Външно министерство, ако Митов стане министър

Ако Даниел Митов бъде назначен за министър, ГЕРБ ще носи отговорност за Външно министерство. Това съобщи ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание.
Прочетете още
На въпрос  кой носи политическата отговорност за служебния кабинет Борисов сподели: Народното събрание - трите обединения, които трансформираха Конституцията - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

" Философията на тази Конституция беше направена по този начин, че трите партии в този блок да носят отговорност, откакто се реалокира тежестта за избора на служебно държавно управление от президентството към Народното събрание. Нека бъдат общителни сътрудниците, да не се махат толкоз елементарно и да споделят, че нямат отговорност за това, което сътворихме. Призовавам ги, с цел да не ни се смеят хората, да бъдем на висотата на сътвореното. Трябва да има един виновен парламент. Не можем да желаеме от Нинова, Йорданов или Костадинов да поддържат едно такова служебно държавно управление ".

Бойко Борисов съобщи, че не разисква кадрови назначения в служебния кабинет и дефинира като съвпадане предлагането за промяна външния министър, което стана часове след негово изявление пред последователи на ГЕРБ.

" Въпросният диалог е на партийно заседание в Подуяне. Там симпатизантите и членовете на ГЕРБ бяха гневни от назначенията на служебното държавно управление. Въпросите бяха по какъв начин ние разрешаваме половината министри да са от ПП-ДБ. Като прибавите митниците и налозите, ме попитаха какъв брой хора са изчегъртани. Трябваше да им отговоря, че аз още от първия ден не съм склонен нито с външния министър, нито с доста от назначенията, само че по този начин е решил Главчев, по този начин е направил ".

Лидерът на ГЕРБ упорства доктрината на досегашното постоянно държавно управление да бъде продължена.

" Затова споделих, че за защитата ГЕРБ носи отговорност, тъй като не мога да не кажа, че ген. Запрянов е водещ наш специалист ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР