Ако чувствате, че косата ви постоянно седи мазна само няколко

...
Ако чувствате, че косата ви постоянно седи мазна само няколко
Коментари Харесай

9 Често срещани грешки, които карат косата ви да изглежда мазна

Ако чувствате, че косата ви непрекъснато седи мазна единствено няколко часа след измиването й, казусът може да е обвързван с метода, по който я почиствате и оформяте - и решението не е наложително да я миете по-често или да употребявате тонове изсъхнал шампоан. Обмислете тези постоянно срещани неточности и решенията за тях:

Грешка #1. Не слагате задоволително шампоан

Методът да мием косата без шампоан може още да е съвременен тренд, само че това може да е причина кичурите ви да седят лепкави. " Ако не миете въобще с шампоан косата може да стане по-мазна ", изяснява Седжал Шах, доктор,дерматологичен хирург. " Това се случва, тъй като естествената лой, мъртвите кожни кафези и останки се натрупват върху скалпа, утежнявайки косата. "

Грешка # 2: Миете с шампоан прекомерно постоянно.

От друга страна, прекомерно честото миене на косата също може да бъде причина. " Ако измивате прекомерно постоянно, кожата на скалпа непрекъснато отделя масла ", споделя доктор Шах. " Подобно на кожата на други места по тялото, тя ще реагира, като създава повече лой, с цел да запълни изгубеното количество. " Резултатът: Мазна коса, която в никакъв случай не наподобява да чиста, без значение какъв брой се пробвате да бъде такава.

Д-р Джефри Дж. Милър, доктор -дерматолог, също по този начин поучава да се вземе поради вашата среда. Например, в случай че живеете в селски регион с чист въздух и ниска мокрота, е обикновено да миете с шампоан на всеки няколко дни или даже седмица. Но в случай че сте в огромен град или упражнявате постоянно, би трябвало да почиствате косата и скалпа си съвсем всеки ден.

Грешка # 3: Прилагате погрешно балсама си

Косата ви се нуждае от поддържане, с цел да бъде поддържана добре, хидратирана и здрава, само че определението " прекомерно хубаво " може да се приложи тук. " Използването на балсами върху кожата на главата може да добави към естествената лой, в случай че имате лоен скалп, защото те съдържат омекотяващи и успокояващи съставки ", предизвестява Кристин Крус, коафьор и художник грим. Тя предлага разчистване на косата с шампоан, изплакване и по-късно слагане на балсама от средата на косата към краищата.

Грешка # 4: Водата, с която изплаквате, е прекомерно гореща.

Съжалявам, почитатели на горещия душ. " Кожата на скалпа може да стане суха от прекалено излагане на гореща вода, което води до суха кожа и несъразмерна продукция на масла, с цел да компенсира сухотата ", споделя доктор Шах. Вместо да вършиме сауна до момента в който се къпете, се придържайте към средно-топла температура. Всъщност, Круз предлага да пуснете студена вода на косата си в края, за искра, защото по този начин се затварят кутикулите. Бонус: По-малко топлота по време на душа е по-добре и за вашата кожа.

Грешка # 5: Стайлинг продуктите, които употребявате, са прекомерно тежки.

Продукти като гелове, лакове и масла могат да създадат косата ви по-мазна, защото те са направени с омекотители като натурални масла, споделя Крус. Потърсете леки артикули и обръщайте внимание на метода, по който усещате косата си - в случай че е прекомерно хлъзгава или гладка, ги сменете.

Грешка # 6: Изправяте косата си всеки ден.

Лоши вести за феновете на преси: Вашият табиет да изправяте косата си може да направи косата ви по-мазна, в сравнение с бихте желали. " Ако изправите косата си, тя се намира по-близо до скалпа и влиза в контакт с повече лой и ще наподобява по-мръсна ", изяснява доктор Шах.

Грешка # 7: Уреда за къдрене, пресата и четките за коса, които употребявате, са мръсни.

Използването на мръсни фризьорски принадлежности има отражение върху скалпа ви. " Ако вашите принадлежности за оформяне на коса са мръсни, можете да прехвърлите лой и нечистотия върху косата си ", споделя. Д-р Шах. Проверете напътствията на Вашите принадлежности и четки за това по какъв начин най-добре да ги почистите.

Грешка # 8: Много постоянно решете косата си.

Големият стилистичен мит е, че ресането на косата по 100 пъти дневно я поддържа здрава и красива. В реалност, по този начин тя в действителност може да наподобява по-мазна. " Прекомерното ресане може да подтиква повече произвеждане на лой ", изяснява доктор Шах. Най-добрият ви залог: Разресвайте косата си изпод нагоре и я оформете съгласно потребностите, без да прекалявате.

Грешка # 9: Разчиташ прекалено много на изсъхнал шампоан.

Аз съм огромен почитател на тези неща, колкото всеки различен, само че това не значи, че е здравословно да го употребявам пет дни в седмицата. " Можете да употребявате изсъхнал шампоан, само че се уверете, че постоянно го измивате, тъй че да не се натрупва върху скалпа ", поучава доктор Шах. /beu.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР