Ако чуете скърцащ сигнал на мобилния си телефон – и

...
Ако чуете скърцащ сигнал на мобилния си телефон – и
Коментари Харесай

Защо телефонът на всеки ще алармира в 14:20 ET в сряда

Ако чуете скърцащ сигнал на мобилния си телефон – и мобилния телефон на всички останали – тази сряда в 14:20 ET, не се паникьосвайте.

Федералното държавно управление сподели, че ще организира в сряда следобяд народен тест на своята система за незабавно предизвестие и безжични незабавни сигнали. EAS частта от теста ще изпрати незабавно предизвестие до всички радиостанции и малките екрани, до момента в който WEA частта от теста ще насочи предизвестия към всички потребителски мобилни телефони.

„ Целта на теста от 4 октомври е да се подсигурява, че системите не престават да бъдат дейно средство за предизвестие на обществеността за изключителни обстановки, изключително тези на национално равнище “, Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки, която организира теста в съгласуваност с Федералната комисия по връзките, се споделя в изказване.

Ето какво би трябвало да знаете.

Как ми се отразява това?

От почти 14:20 ET тази сряда всички безжични телефони би трябвало да получат предизвестие и съпътстващо текстово известие, което гласи: „ ТОВА Е ТЕСТ на Националната безжична система за незабавно предизвестие. Не е належащо деяние. “

Безплатното текстово известие ще бъде изпратено на британски или испански според от езиковите настройки на вашето устройство. Текстът ще бъде съпроводен от неповторим звук и осцилация, които имат за цел да създадат предизвестието налично за цялата общност, в това число хора с увреждания, сподели FEMA.

Тестът ще бъде излъчен от клетъчни кули за почти 30 минути, започвайки в 14:20 ET, сподели FEMA. През това време всички съвместими безжични телефони, които са включени, в обсега на дейна клетъчна кула и чиито безжични снабдители вземат участие в тестванията на WEA, би трябвало да получат текстовото известие.

Междувременно всички радиостанции и малките екрани също ще излъчат тестов незабавен сигнал по едно и също време като част от по-широкия тест. Това известие, което ще продължи почти една минута, ще гласи: „ Това е народен тест на системата за предизвестие при изключителни обстановки, публикуван от Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки, обхващащ Съединените щати от 14:20 до 14:50 часа ET. Това е единствено тест. Не се изискват никакви дейности от страна на обществеността. “

Както сподели организацията, не се изисква деяние от вас, откакто получите теста за незабавно предизвестие на телефона си или го чуете по радиото или малкия екран.

Случвало ли се е това преди?

Тестът в сряда ще бъде седмият народен тест на системата за незабавно предизвестие - сигналите, които се изпращат посредством радио и телевизионни оператори. Това е третият народен тест на безжичните незабавни сигнали, само че едвам вторият, изпратен до потребителски клетъчни устройства.

Последният тест на двете системи се организира през 2021 година Първият тест на системата за незабавно предизвестие се случи преди повече от десетилетие, през 2011 година

Правителството не е ли объркало това преди?

Наистина имаше многочислени високопоставени неточности, приписвани на неточности на държавно равнище, свързани с мобилните системи за незабавно предизвестие, които удрят мобилни телефони.

Може би най-скандалният случай беше повреда през 2018 година в Хавай, която провокира вълна от краткотрайна суматоха в целия щат. Сутринта на 13 януари 2018 година чиновник по ръководство на изключителни обстановки на щата Хавай инцидентно натисна неверен бутон в центъра за незабавни интервенции, изпращайки подправено предизвестие за наближаваща опасност от балистична ракета. Служителят, който натисна неверния бутон, в последна сметка беше уволнен, споделиха държавни чиновници.

А по-рано тази година във Флорида държавните чиновници за ръководство на изключителни обстановки се извиниха, откакто жителите на Флорида бяха събудени в 4:45 сутринта от тестов сигнал за незабавна помощ, изпратен на телефоните им. Държавни чиновници споделиха, че тестовият сигнал е предопределен да се пуска единствено по малкия екран и не е предопределен да безпокои никого, който спи. Флорида също по този начин сподели, че приключва контракта си със софтуерната компания, упрекната за изстрелването на тестовия сигнал преди зазоряване на мобилни телефони.

Миналата година чиновник на FEMA сподели пред CNN, че уязвимостите в софтуера, който телевизионните и радио мрежи в цялата страна употребяват за предаване на незабавни сигнали, биха могли евентуално да разрешат на хакер да излъчва подправени известия през системата за предизвестие. По това време организацията прикани операторите на тези устройства да актуализират своя програмен продукт, с цел да се оправят с казуса. В известието обаче не се споделя, че сигналите, изпратени посредством текстови известия, могат да бъдат наранени. Служителят също сподели по това време, че няма доказателства, че злонамерени хакери фактически са употребявали уязвимостите.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР