Ако човек се замисли за емблематичните брандове на Щатите през

...
Ако човек се замисли за емблематичните брандове на Щатите през
Коментари Харесай

Идва ли краят на безалкохолните газирани напитки

Ако човек се замисли за емблематичните марки на Щатите през 20-ти век, неизбежно отпред биха били колосите Coca-Cola и Pepsi. Все още двете компании са измежду най-скъпите и разпознаваеми американски марки, само че след десетилетия на растежи новото хилядолетие се оказва предизвикателство за техния бизнес.

Като причина за това може да се уточни сериозният спад на търсенето на подсладени газирани питиета, което съгласно специалистите от Dynamic Wealth Research може да докара до тяхната " гибел ". От анализаторската компания показват доказателствата за понижение интерес към тези артикули в своя разбор The Death of Soda.

Според данните в него размерът на годишната консумация на газирани питиета в Щатите е достигнал 30-годишното си дъно през 2017 година. Потреблението на глава от популацията в страната е спаднало от близо 190 литра годишно през 2000 година до малко над 140 литра през 2017 година.

В допълнение изчисленията демонстрират, че продажбите на газирани питиета регистрират спад през последните 11 години. Успоредно с това потреблението на бутилирана вода пораства и за първи път през предходната година то изпреварва това на подсладени питиета със 159 литра на глава от популацията през 2017 година.

До огромна степен това може да се изясни с наклонността на здравословен метод на живот, като хората отхвърлят газираните питиета, които обичайно имат високо наличие на захар. Това е и повода огромните международни производители да разгласят съществени промени в бизнеса си, свързани с намаляването на наличието на захар в продуктите си.

Значителен спад има и при потреблението на такива артикули при децата. Между 2004 и 2012 година в Щатите дневните поети от деца калории от подсладени питиета са спаднали със 79 калории за разлика на растеж от 16 калории от плодове и зеленчуци.

Експертите показват, че новият исполин на пазара на питиета е не друго, а бутилираната вода. Това е и повода на пазара да се предлага все по-голямо многообразие освен на марки, само че и на типове вода. Това включва обичайна минерална и трапезна вода, газираната, високо алкална минерална вода и такива в премиум класа.

Това е и нова ниша, в която има огромни благоприятни условия за напредък, като в Щатите през 2017 година пазарът се пресмята на 18,5 милиарда $ и се чака той да продължи да пораства с бързи темпове. В световен мащаб той е в размер на 199 милиарда $, а до 2024 година се чака да доближи 307 милиарда $.

Заради това и напоследък колосите на пазара имат интерес към придобиването на дребни локални производители на бутилирана минерална вода. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР