Ако човек се замисли в коя страна от света хората

...
Ако човек се замисли в коя страна от света хората
Коментари Харесай

Как мексиканци и гърци работят повече от датчани, норвежци и холандци?

Ако човек се замисли в коя страна от света хората работят най-вече, евентуално би предположил, че това е Япония, Германия или Съединени американски щати. Всъщност измежду развитите стопански системи най-работливи се оказват чиновниците в Мексико.

Според ново изследване на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) мексиканците прекарват по 2255 часа годишно в работа, което се равнява на към 43 часа седмично. Страната е съпоставена с още 35 членки на организацията.

На второ и трето място след Мексико по най-вече работни часове се подреждат Коста Рика и Южна Корея. Странно или не гърците са преди всичко в Европа и на четвърто в света в това отношение с изрботени приблизително 2035 часа годишно на човек.

От друга страна най-голямата стопанска система на остарелия континент е последна измежду изследваните страни с 1363 направени часа за 12 месеца. Иначе казано германците се трудят 892 часа по-малко от мексиканците. Американците пък са в средата на листата с резултат от приблизително 1783 работни часа годишно.

В своя обява, обвързвана с проучването, от Световния стопански конгрес показват, че причина за разминаването е в културни и социо-икономически разлики сред страните.

Експертите от организацията показват, че значително причина за тези резултати за Мексико е всеобщият боязън от безработица там.

От друга страна те изясняват резултатите на Германия с високата работливост на работната мощ. Средният немски служащ, да вземем за пример, е с 27% по-продуктивен от този във Англия.

В своя отчет от Организацията за икономическо сътрудничество и раз изясняват, че изчисленията за обособените страни са били направени на база на общия брой отработени часове в страната разграничени на междинният брой на заетите за дадена година. В отработените часове се включва претовареност на цялостен работен ден, почасова и сезонна претовареност, заплатен и неплатен ексклузивен труд и други.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР