Ако човек само кашля, може да не е с коронавирус.

...
Ако човек само кашля, може да не е с коронавирус.
Коментари Харесай

Симидчиев посочи защо ваксините срещу К-19 не се тестват върху деца

Ако човек единствено кашля, може да не е с ковид. Заразността се придвижва, когато човек множи вируса във вас, в случай че имате антитела, той не може да се развъди. Така пулмологът доктор Александър Симидчиев изясни пред Нова тв, че човек, който има имунитет не може да придвижва ковид.

"С имунизацията построяваме груповия имунитет, с който ще спрем пандемията. В медицината няма невъзможни неща, само че като цяло всички ваксини, който се изследват не са следени резултати на насърчаване на автоимунни болести ", добави той.

Експертът изясни какъв брой ефикасна може да бъде имунизацията и какъв брой пъти понижава риска от заболеваемост.

"Обикновено се приказва за порядък от 10 000 - имунизацията понижава риска с 10 000 пъти. Тези ваксини са изследвани в групи над 18-годишна възраст и още нямаме данни за деца. Те не са в рисковата група ", сподели Симидчиев.

"Процесът на регулация е прецизен. Няма по какъв начин да се появи ваксина, която не е сигурна. Може да имат дребна разлика в успеваемостта. За индивида това е или 100% или 0%. Не би трябвало да се гледа на равнище субект, а на равнище популация ", изясни пулмологът.

Той уточни, че една забележителна част от популацията към този момент са преболедували и няма да имат потребност от повторна имунизация.

"Те би трябвало да се изследват на равнище антитела, с цел да видят какъв брой са ваксинирани. Не можем да изследваме всеобщо клетъчния имунитет, по тази причина ще изследваме анти телата. Всеки човек има персонален избор дали да се имунизира или не. Тук няма нищо друго от останалите инфекциозни болести ", заключи доктор Симидчиев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР