Ако човек повторно боледува, това не означава, че се е

...
Ако човек повторно боледува, това не означава, че се е
Коментари Харесай

Ваксинират ни срещу COVID-19 в специални центрове

„ Ако човек наново боледува, това не значи, че се е заразил наново. Има вид този вирус да седи по-дълго време в организма и човек да развие признаците наново, само че това не е наново заразяване. Това е човек, който е боледувал, стихнали са признаците, и са се възвърнали ”, съобщи пулмологът доктор Александър Симидчиев в изявление за Нова телевизия.

Той  регистрира, че инфектираните в света са над 60 млн. души, от тях потвърдено наново инфектирани са към 30.

„ Когато сме преболедували и имаме равнища на  антитела, изобщо имаме данни за имунен отговор, не е належащо да се имунизираме ”, безапелационен е пулмологът.

Според него, в случай че се имунизираме, до момента в който сме носители на вируса, няма да се случи нищо ужасно – просто имунизирането ще се окаже безсмислено.

„ Ще съм измежду първите, които ще се имунизират. Бих желал да се имунизирам незабавно, тъй като всекидневно живеем с напрежението от обстановката. За мен е наложително да бъда имунизиран ”, безапелационен е доктор Симидчиев.

Той изясни, че ваксина против COVID-19 у нас ще дойде, когато бъде записана от лабораторните организации и бъде импортирана. Той изрази вяра, че преди доставките ще бъде направен имунизационен проект, който да започва незабавно.

Според него ще има проблем при всеобщата имунизация.

„ Разпространението до обособените кабинети на общопрактикуващите лекари е невероятно. Тогава би трябвало да се провеждат центрове, в които имунизацията да може да се сложи. Възможно е имунизацията да бъде превозена с така наречен изсъхнал лед, само че това може да породи големи усложнения, защото това е консуматив, който се изчерпва и температурата ще се увеличи ”, изясни пулмологът.

Д-р Симидчиев изясни и разликите в другите ваксини: „ Те са няколко платформи съгласно основаването на имунитет. Една от тях е тази, където частицата, която генерира имунен отговор, бива импортирана в организма с една обвивка от мазнинка – така наречен липидни наночастици. При тях се вкарва информация към клетката по какъв начин да създаде предпазен белтък. Клетката го създават, разпознава се от имунитета, че е непознат белтък, и стартира да работи против него. РНК се вкарва от организма, клетките го поемат и стартират да синтезират този белтък. Той се разпознава от имунната система и се основават антитела против него, както и клетъчен имунитет ”, изясни пулмологът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР