Ако човек намери новородено животинче на улицата, на първо място

...
Ако човек намери новородено животинче на улицата, на първо място
Коментари Харесай

Явор Гечев: По данни на ФБР всички серийни убийци в САЩ са започнали с насилие над животни

„ Ако човек откри новородено животинче на улицата, преди всичко би трябвало да му обезпечи краткотраен дом за няколко дни, обзор във ветеринарна клиника, а по-късно да се търси и дом. Това е най-лесният метод животните да си намерят дом и да им се помогне. За страдание доста хора регистрират казуса, че са попаднали на подобен случай, и разчитат, че някой различен ще свърши работата “. Това разяснява Явор Гечев от „ Четири лапи “ в изявление за Dariknews.bg.

В рубриката „ Гласът на... “ разговаряхме за изоставените новородени, които тъкмо в летния интервал биват най-често захвърляни и мъчно оцеляват, както и за многочислените случаи на експанзия и принуждение над животни.
 котенца дребни котета iStock/Getty Images

Според Явор Гечев едно от най-важните неща е кастрацията на животните, тъй като има доста случаи на захвърлени бебета , защото стопаните нямат предпочитание и опция да се грижат за тях. Той акцентира, че кастрацията от здравна позиция не е в никаква щета на животното, а даже в противен случай – любимците живеят по-дълго.

„ От морална позиция, да оставиш едно куче да роди, или коте, и по-късно животните да бъдат изхвърлени на улицата, е много по-жестоко от това животното да бъде кастрирано “, уточни Гечев.
 кученца дребни кучета iStock/Getty Images

По думите му към този момент доста хора са осведомени с изгодите от кастрирането, само че нямат средства.

„ В тези случаи ветеринарите няма потребност да изискват оптималната цена за тази интервенция и да печелят на гърба на тези хора. Трябва да имат обществена отговорност като лекари “, моли той.
 котенца дребни котета iStock/Getty Images

Явор Гечев уточни и стряскащата статистика, че хората, които като деца са протегнали ръка на животно, е доста по-вероятно да наранят в бъдеще и човек. Той цитира данните на ФБР, че всички серийни убийци в Съединени американски щати са почнали с принуждение над животни.

По думите му наказванията у нас за принуждение над животни не са задоволителни, само че пък напоследък се приказва повече за казуса с експанзията, което е знак за социална непоносимост към тези издевателства.
 кученца дребни кучета iStock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР