Ако човек е в паника, вероятността да се зарази с

...
Ако човек е в паника, вероятността да се зарази с
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Ако сте в паника, вероятността да се заразите с коронавирус е по-голяма

" Ако човек е в суматоха, вероятността да се болести с ковид е доста по-голяма ", сподели вицепремиерът Томислав Дончев в утринния блок на Би Ти Ви. Коментарът му пристигна ден след оповестяването на първите случаи на инфектирани с ковид в България. Вчера се разбра, че четирима души - по двама в Плевен и Габрово, са с позитивни проби за вируса.

" В момента взетите ограничения у нас по отношение на ковид дават отговор на обстановката. Всички останали биха били фрапантни - затваряне на търговски обекти или цялостна карантина на цялото обитаемо място. Това би имало тежки стопански последствия ", сподели още Дончев.

Той добави, че България ще създава защитни дрехи и маски, като нощес даже са получени фотоси на първите образци. " Производителите очевидно са се мобилизирали и към този момент имаме първите образци, които би трябвало да бъдат тествани от експерти през днешния ден или на следващия ден, с цел да може да стартира произвеждане и доставяне там, където е належащо ", сподели вицепремиерът.

По-рано денем здравният министър Кирил Ананиев посочи, че ще са нужни месеци, с цел да се произведат всички нужни продукти от този вид.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР