Ако човек бъде осъден за педофилска постъпка, получава 5 или

...
Ако човек бъде осъден за педофилска постъпка, получава 5 или
Коментари Харесай

Колко време прекарва един педофил в затвора?

Ако човек бъде наказан за педофилска постъпка, получава 5 или 6 години присъда при чисто престъпно минало, нормално лежи 3. Излиза за положително държание и много постоянно стартира да се занимава с работа с деца - нещо, което по никакъв метод не е контролирано в нашия закон. Това каза  пред Българска национална телевизия престъпният психолог Тодор Тодоров.

Това съгласно Тодоров са хора, които по-късно могат да станат учители, възпитатели, да работят в детски празненство клубове или на други места, свързани с деца.

" Педофилията не минава от единствено себе си. Те могат като минат няколко години да се оправдават и на работодателите да им излиза, че не са осъждани ", твърди престъпният психолог.

Проблемът съгласно него е доста сериозен. Той и негови сътрудници сигнализират, че би трябвало да се създадат доста фрапантни промени в законодателството.

Това съгласно специалиста дава опция на педофилите, които насилват момчета, да бъдат съдени по-леко. Това съгласно него не е вярно, защото момчетата са жертви не по-малко от девойките.

" Трябва наказванията да бъдат доста по-сурови и по-строги. Необходима е работа с тези хора. Не може наказан за педофилска постъпка, лежал в пандиза известно време да излезе и да се смята за поправил се. Не става по този начин, в противен случай. Отношението на другите арестувани към тези хора е много рестриктивно и те излизат още по-озлобени ", акцентира престъпният психолог.

Законово нерегулирана е и специалността на психолозите, счита Тодоров. Според него не е ясно кой и по какъв начин може да работи с тези хора за справяне, превъзмогване и канализиране на тази парафилия.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР