Ако човек бъде осъден за педофилска постъпка, получава 5 или

...
Ако човек бъде осъден за педофилска постъпка, получава 5 или
Коментари Харесай

Дупка в закона: Педофилите лежат 3 години

Ако човек бъде наказан за педофилска постъпка, получава 5 или 6 години присъда при чисто престъпно минало, нормално лежи - 3. Излиза за положително държание и доста постоянно стартира да се занимава с работа с деца - нещо, което по никакъв метод не е контролирано в нашия закон. Това сподели престъпният психолог Тодор Тодоров по Българска национална телевизия.

Това съгласно Тодоров са хора, които по-късно могат да станат учители, възпитатели, да работят в детски празненство клубове или на други места, свързани с деца.

" Педофилията не минава от единствено себе си. Те могат като минат няколко години да се оправдават и на работодателите да им излиза, че не са осъждани ", твърди престъпният психолог.

Проблемът съгласно него е доста сериозен. Той и негови сътрудници сигнализират, че би трябвало да се създадат доста фрапантни промени в законодателството.

" Според Наказателния кодекс има разлика сред блудничество и обезчестяване. Ако насилиш полово момче, това се води блудничество и се санкционира по-леко. Изнасилване е единствено, когато става въпрос за девойки. Присъдите за блудничество са по-малки от тези за обезчестяване ", изясни Тодор Тодоров.

Това съгласно специалиста дава опция на педофилите, които насилват момчета, да бъдат съдени по-леко. Това съгласно него не е вярно, тъй като момчетата са жертви не по-малко от девойките.

" Трябва наказванията да бъдат доста по-сурови и по-строги. Необходима е работа с тези хора. Не може наказан за педофилска постъпка, лежал в пандиза известно време да излезе и да се смята за поправил се. Не става по този начин, в противен случай. Отношението на другите арестувани към тези хора е много рестриктивно и те излизат още по-озлобени ", акцентира престъпният психолог.

Законово нерегулирана е и специалността на психолозите, счита Тодоров. Според него не е ясно кой и по какъв начин може да работи с тези хора за справяне, превъзмогване и канализиране на тази парафилия (емоционално разстройство, което се характеризира с повтарящи се полови мечти, които се появяват постоянно за интервал по-дълъг от 6 месеца, б.ред.).

По въпроса за 13-те, хванати за разпространяване на детски нецензурен материали у нас, Тодор Тодоров разяснява, че не е изненада, че измежду тях има и интелигентни хора с добра професионална реализация.

" Някой по-високо образован просто няма да употребява примитивни способи, с цел да реализира задачите си ", означи той.

Според него педофилите са доста положителни манипулатори и постоянно споделят, че детето единствено е поискало актът да се случи. Дете на 6-7 години не може да разбере каква операция му се случва - по какъв начин се съкратява дистанцията с него, по какъв начин му се навлиза в персоналното пространство, по какъв начин под формата на близко другарство се стига до фамилиарност.

" Всяко едно дете, без значение от фамилната среда, в която пораства, има в себе си базовия боязън, че може да загуби любовта и поддръжката на родителите си. Манипулацията в такива моменти, когато се стигне до реализацията на полов контакт с дете е: " Какво ще стане в този момент, в случай че вашите схванат за това ". От там нататък детето е един пластелин, с който може педофилът да " работи " както откри за добре ", разясни Тодор Тодоров.

От позиция на полиграфското проучване специалистът намира педофилите забавни поради тяхната мощна дарба да рационализират. В доста случаи те твърдели, че не са създали нищо неприятно, а са дали отговор на потребностите и желанията на жертвите си.

Децата могат в точния момент да се освободят от въздействието на педофил в обществените мрежи и интернет тогава, когато в фамилията връзките са добре развити и с тях се приказва намерено за тези неща.

Неотдавна група младежи се дефинираха като " ловци на педофили ", съгласно Тодоров методът им е погрешен, тъй като ползват принуждение. Криминалният психолог счита, че младежите, които реализират подобен надзор и принуждение, ще се трансфорат в насилници, в случай че към този момент не са станали такива.

" Рано или късно това, което вършат те, ще стартира да ражда чудовища ", сподели специалистът.

Той разяснява и случая с изчезналия Александър от Перник, който беше открит на 8-ия ден от най-мащабното търсене в България за последните години. Според него експертизата на лекарите за това с какво се е хранил Сашко през тези девет дни е нужна, с цел да стане ясно какво се е случило. Ако въпросите останат висящи за публичното пространство, ще стартират да се раждат легенди и митове.

" На мен ми е забавно какво е ял той ", съобщи криминалистът.

" Със Сашко би следвало да работят експерти, които могат да работят с деца аутисти. Не всеки приключил логика на психиката може да работи в тази обстановка ", безапелационен е Тодоров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР