Ако често ви боли глава, трябва да се откажете от

...
Ако често ви боли глава, трябва да се откажете от
Коментари Харесай

Често ви боли глава? Забравете за тези храни и напитки

Ако постоянно ви боли глава, би трябвало да се откажете от някои типове сирена, авокадото, цитрусовите сокове и аленото вино, написа испанското издание „ La Vanguardia ”. Както означават диетолозите Сандра Бейкър и Алваро Санчес, разнообразни фактори могат да причинят главоболие.
" Когато от време на време се появяват главоболия, е значимо да се открие повода и да се консултирате с доктор. Освен това, би трябвало да се създадат промени в диетата и питателните привички, които при положение на леко до умерено главоболие могат да подобрят общото положение ", изясни Бейкър.

По-специално, СИНЬОТО СИРЕНЕ би трябвало да се заобикаля при главоболие. Това се дължи на обстоятелството, че то съдържа огромно количество хистамин. По същата причина би трябвало да ограничите използването на ЦИТРУСОВИ ПЛОДОВЕ и фрешове, които също са богати на хистамин и имат съдоразширяващ резултат.
Според специалисти КАФЕТО също може да аргументи главоболие.
Поради високото наличие на хистамин, хората с главоболие би трябвало да изключат от менюто си и АВОКАДОТО, макар че то е богато на здравословни витамини и потребни за сърцето мастни киселини.
ЧЕРВЕНОТО ВИНО също съдържа огромно количество хистамин. Ако човек страда от главоболие, той би трябвало изцяло да се откаже от тази напитка. Като цяло всички АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ са противопоказани при чести главоболия и мигрена, акцентира Санчес.
 
 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР