Ако често си търсите ключовете за колата, последното поколение на

...
Ако често си търсите ключовете за колата, последното поколение на
Коментари Харесай

Hyundai вече се отключва с пръстов отпечатък

Ако постоянно си търсите ключовете за колата, последното потомство на Hyundai Santa Fe, което излиза на пазара в Китай, е тъкмо за вас, счита CNBC. Компанията предлага на купувачите опция да отключвате автомобила и да палите мотора с пръстов отпечатък.

Освен това, единствено с помощта на пръста си, ще може да настройвате позицията на седалката и огледалата - комфортно, в случай че колата се кара от повече от един.

За момента Hyundai ще предлага системата единствено в Китай, само че скоро най-вероятно ще се появи и на други пазари.

Разбира се, към този момент е мъчно да намерим кола, която употребява стандартен железен ключ. В множеството случаи те са сменени от безжична технология. Но производителите преглеждат редица разновидности, като тези, на които към този момент сме привикнали при телефоните ни, с цел да заменят остарелия ключ.

Volvo се отключва с телефон

Volvo, както и Tesla Model 3, нямат потребност от нищо повече от вашия телефон, с цел да се отключат и да започват мотора - стига да се свалили нужното приложение.

Просто се доближавате до автомобила и посредством bluetooth той ви разпознава. В последните си модели BMW употребява NFC технологията, позната още веднъж от мобилните телефони.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР