Ако често се чудите дали се справяте добре като лидер,

...
Ако често се чудите дали се справяте добре като лидер,
Коментари Харесай

Справяте ли се добре в ролята си на лидер?

Ако постоянно се чудите дали се справяте добре като водач, би трябвало да сравните своето държание и показване със стандартите, сложени от водещите международни бизнес водачи.

Това са 7 неща, присъщи за великите водачи, които ще ви оказват помощ да намерите отговор на въпроса „ Справям ли се добре като водач? “

1. Великите водачи споделят славата с останалите

Прекалено доста шефове желаят светлината на прожекторите единствено за себе си, тъй като това е единственият метод да поддържат надутото си его непокътнато. Най-великите водачи не се интересуват от славата, тъй като те знаят какво са постигнали. Те не търсят самопризнание от останалите, тъй като го намират вътре в себе си. Добрите водачи честват своите достижения като разрешават на хората, които са съдействали за тях, да получат заслуженото самопризнание и похвали. По този метод те покачват взаимното доверие и почитание в компанията и демонстрират на своите чиновници, че напъните, които влагат в работата, няма да останат недооценени.

2. Великите водачи знаят по какъв начин да посрещнат потребностите на другите

Добрите водачи са наясно с това какво е належащо, с цел да поддържат мотивация и ангажираността на най-ценните членове на своя екип. За задачата те си задават въпроси като:

Знаят ли моите чиновници какво се чака от тях на работа?

Имат ли моите чиновници опцията да вършат това, в което са най-хубави, всеки ден?

Служителите ми получават ли самопризнание и хвалба за добре свършената им работа?

Успявам ли аз, или някой различен на работното място, да насърчи персоналното и професионалното развиване на чиновниците?

3. Великите водачи търсят градивна противоположна връзка

Многото от хората на управителни позиции не са склонни да обръщат изключително внимание на градивните рецензии и противоположна връзка, тъй като те избират да основават една професионална в „ его-система “, вместо в екосистема. Лидерите, отворени към противоположната връзка, пробват да слушат интензивно, да задават въпроси, да коментират неясноти, да проучват своите мощни и слаби страни и да основават проекти за деяние, с цел да се самоусъвършенстват и да оказват помощ за подобряването на представянето на своите екипи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР