Ако често се будите по средата на нощта, може да

...
Ако често се будите по средата на нощта, може да
Коментари Харесай

5 основни причини, поради които се будите посред нощ

Ако постоянно се будите по средата на нощта, може да има няколко аргументи за това. Може да се припише на избрани привички денем, като да вземем за пример пиенето на кафе прекомерно късно или други съществени въпроси, които си заслужават да бъдат разпознати. Независимо от това, което предотвратява спокойна нощ, решаващо е да мислите за съня като знак за вашето здраве. Ето какви може да са аргументите за спирането на съня ви.

Не спирате с кофеина задоволително рано

Ако работите с естествен график от 9 до 5, положителното предписание е да преминете на безкофеинови питиета до обяд. На мнозина от нас това може да не звучи осъществимо, изключително със следобедната отмалялост, която ни връхлите. Но кофеинът може да остане във вашата система дълго време. Ако разчитате на кофеина през целия ден, няма да получавате пълностоен сън.

Алкохол преди лягане

Обикновено, в случай че изпиете няколко чаши вино, ще заспите незабавно, само че алкохолът ви обрича на безсънна нощ и малоценен сън. Ще заспите незабавно, само че по-късно ще се разсъните и ще имате безсънна нощ. След това ще се разсъните на идната заран и ще желаете кофеин. Това е един циничен кръг. Вместо алкохол, пийте билков чай или топло мляко преди сън.

Причината е в леглото ви

Ако има нещо, което можете да обвините, това е матрака или възглавницата ви. Като се има поради, че прекарваме към 1/3 от живота си в сън, коства си да влагаме в комфортен матрак. Трябва да оптимизирате съня си оптимално.

Причината може да бъде и в мястото, в което спите

Понякога не е задоволително да имате супер комфортно легло. Също по този начин е значимо да обмислите по какъв начин употребявате пространството в спалнята си. Трябва да мислите за спалнята си като " спално светилище ", без съоръжение за тренировки и затрупване с движимости. Точно както бихте оптимизирали офиса си за работливост и фокус, ограничавайте останалата интензивност в спалнята и секса. Спалнята би трябвало да бъде допустимо най-тъмна през ноща и даже помислете за боядисване на стените си с успокоителен цвят.

Може да имате недиагностицирано нарушаване на съня

За да определите същинската причина за спирания ви сън, регистрирайте качеството на съня си в дневник за сън, незабавно щом се разсъните заран. Има над 88 нарушавания на съня и множеството хора подценяват проблемите със съня, без да осъзнават какъв брой значим е сънят за вашето здраве. Сънят е от жизненоважно значение и би трябвало да посетите експерт, в случай че имате проблеми.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР