Ако често пътувате, но искате цветята в дома ви да

...
Ако често пътувате, но искате цветята в дома ви да
Коментари Харесай

Ето кои са цветята, които не трябва да поливате, докато сте на почивка

Ако постоянно пътувате, само че желаете цветята в дома ви да не увяхват, до момента в който отсъствате, изберете растения, които ще оцелеят без поливане за няколко седмици. 

Цветята, които могат да се оставят навън за времето в което няма да сте вкъщи, включват драцена, монстера и фикус.

Ако имате по-капризни растения, се погрижете да им осигурете капково напояване, до момента в който отсъствате. За задачата поставете цветята към огромна саксия с вода, нанижете навита на руло лента от плат във всяка саксия и потопете другия край в саксията цялостна с вода. По този метод растението ще получава по малко течност всеки ден.

Ето кои са трите растения, които придават съвременен образ на вашия апартамент, само че не изискват доста грижи:

Дърво на доларите

Замиокулкасът е огромно дърво, което може да украси всеки интериор. То пораства доста бързо, наподобява отлично на перваза на прозореца и на пода. В същото време, по този начин нареченото ''доларово дърво'' не изисква нито специфични грижи, нито постоянно поливане. През лятото е задоволително да го поливате един път в седмица, а през зимата - един път на три седмици. В същото време и без вода замиокулките ще живеят известно време. Езотериците имат вяра, че появяването на това дърво в къщата дава обещание финансово благоденствие.

Сукуленти

През последните години тези растения станаха доста известни. И за това има доста аргументи: наподобяват стилно, не изискват слънчева светлина, могат да се слагат на масата или на прозореца. Сукулентите могат да се поливат един път на няколко седмици. Важно е водата да не попада върху листата, в противоположен случай, бързо ще изгният. Не ги пръскайте, водата би трябвало да попада единствено върху корените на цветето.
.
Сингониум

Той принадлежи към същото семейство като замиокулките. Листата на това растение имат симпатична форма, наподобяваща крилата на пеперуда. В взаимозависимост от светлината те могат да трансформират цвета си от изцяло зелени до съвсем бели със зеленикави жилки.

Те могат да се поливат щедро и да се оставят за няколко седмици, без да увяхват или загниват. Въпреки това през зимата се нуждаят от малко светлина. Растението може да се сложи в някой ъгъл на стаята или на прозореца. Тя няма да изсъхне даже след няколко седмици. През зимата, когато отоплението в жилищата е включено, си коства да поставите овлажнител до палмата. Така ще пораства бързо и може да доближи съвсем два метра височина.
.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР