Ако бяхме кацнали час по-рано и бяхме на пътя от

...
Ако бяхме кацнали час по-рано и бяхме на пътя от
Коментари Харесай

,,Мамо, стоя на тъмно, да не ме видят“: Българче едва оцеля в Израел, майка му разказа ужаса

„ Ако бяхме кацнали час по-рано и бяхме на пътя от летището, мисля, че в този миг нямаше да беседваме. Няма оживели на този път, всички, които са били там, са убити, разстреляни, отвлечени ”. Това съобщи пред Nova News българката Даниела Ангелова, която от години живее в Израел.
Тя описа за прекарванията на детето си, което се е укрило по време на офанзивата от „ Хамас ”. „ Каза ми: „ Мамо, заставам на мрачно, да не ме видят. Ако атакуван, да мога да избягам ”. Не поисквам на никоя майка да организира подобен диалог ”, сподели Даниела.
„ След 2 прелестни седмици, прекарани в България със фамилията на брачна половинка ми Емо, в събота, в 6 часа сутринта се качихме на аероплан от София за Тел Авив. Сестра ми трябваше да пристигна да ни посрещне на летището. По време на полета нямахме никаква визия какво се е случило в Израел. Когато кацнахме, на телефоните си започнахме да получаваме стотици известия – от другари, от самия кибуц.
Сестра ми сподели, че няма по какъв начин да пристигна да ни посрещне, тъй като пътят от летището до нас е затворен и не е безвредно да се пътува по него “, описа Даниела.
По-малкото им дете е било в кибуца, атакуван от терористи. Той се намира на 4 км от Ивицата Газа. Детето се е затворило в стаята в убежището без светлина, без храна и вода. Сега то е добре, избавено е от съседа им, който е бранител доброволец.
„ Името му е Еран Цорев, на 53 година По време на ракетната офанзива той, вместо да отиде към убежището, с оръжие в ръка е излязъл до оградата и е видял десетките бойци от „ Хамас ”. Благодарение на него, нашето дете, моето семейство, целият наш кибуц беше избавен. Аз и Емил изискуем живота на детето си на този човек “, изясни българката, която от години живее в Израел.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР