Ако броят на болните от COVID-19 в болница достигне 1000

...
Ако броят на болните от COVID-19 в болница достигне 1000
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: При 1000 заразени с COVID-19 в болница системата много ще се затрудни

Ако броят на болните от COVID-19 в болница доближи 1000 души, това ще затрудни доста здравната система - не цялата, само че обособени места. Това съобщи тази заран пред Би Ти Ви основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев.

Според данните от Единния информативен портал все още броят на приетите в болница с диагноза " COVID-19 " е 699. " В момента усложнения има в обособени градове, само че като цяло системата се оправя, когато обаче се запълнят и леглата, които са планувани като спомагателен запас, ще имаме проблем. Очевидно е, че има всеобща циркулация на вируса и доста хора ще се срещнат с вируса, само че сериозната точка е какъв брой инфектирани влизат в болница ", съобщи той. Според доктор Кунчев сега всеобщо не се съблюдават противоепидемичните ограничения.

" Изобщо не е правилно, че хората не умират от COVID-19, а от съпътстващи болести. Изследване във Англия, което обгръща съвсем всички техни случаи, демонстрира, че 92% от хората, умряли след заразяване с COVID-19, са умряли точно поради COVID-19 ", разяснява още Ангел Кунчев и изясни, че данните за България са сходни. " Не би трябвало да имаме никакви подозрения - COVID-19 е рисково заболяване. Да се споделя, че това е една простуда и не би трябвало да й се обръща внимание е груба неточност ", акцентира още доктор Кунчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР