Ако беше станала авария в АЕЦ белене“ щеше да има

...
Ако беше станала авария в АЕЦ белене“ щеше да има
Коментари Харесай

Двама са кандидати за ”черния списък” на САЩ

Ако беше станала повреда в АЕЦ „ белене “ щеше да има по-малка стихия, в сравнение с от изказванията на американската посланичка Херо Мустафа и последвалото послание на президента Румен Радев към българския народ. Причината е елементарна: най-малко 80 на 100 от българите чакат смяна. Каквато й да е, само че смяна.
На всички им писна, с изключение на тези във властта, политиката и околните до тях, да сме последни по стандарт и първи по смъртност и корупция в Европа. Ние ли сме най-големите идиоти, та толкоз години не можахме да се качим най-малко едно ходило нагоре в черните ранглисти?! Розовите изказвания на ръководещите, че се развиваме прелестно и живеем прелестно, са балони и дъвки. И те не си имат вяра, тъй като най-добре знаят за какъв срив на институционалността става дума. По-страшен в сравнение с даже допускаме.

И тъй като хиляди българи си задават въпроса, кой ще бъде разгласен от Държавния департамент за подкупен и заради това нежелателен в Съединени американски щати, дано поразсъждаваме върху думите на Н.Пр. Херо Мустафа. Тя сподели: Съединени американски щати имат желание да подхващат по-твърди ограничения, ограничения със зъби, в битката с корупцията. Затова скоро ще оповестим първия българин, на който ще бъде наложена възбрана за влизане в Съединени американски щати поради корупция. Има съответна наредба в законодателството на Конгреса, която дава право на държавния секретар на Съединени американски щати да назове длъжностни лица, забъркани в корупционна активност. Месец, откакто споделих, че ще създадем това, ние фактически ще оповестим име. Причината е, че тъй като считам, че е значимо да работим дружно в битката с корупцията и когато можем да свършим нашата работа, ние го вършим. Това ще бъде единствено първото име, само че след това ще има и други. Впоследствие ще разгледаме целесъобразността на използван световния закон „ Магнитски” и други твърди ограничения.Ние не се отнасяме към този въпрос незадълбочено. За да назовем съответно лице, би трябвало да имаме доказателства. Този първи случай е доста явен и по тази причина взехме решение да действаме бързо. И това ще се случи след няколко дни”.

В следствието по закона „ Магнитски “ са обсъждани и коментирани две имена: Сотир Цацаров, досегашен основен прокурор и Делян Пеевски, народен представител от Движение за права и свободи, олигарх и лице на кръга #Кой. Разследването продължава повече от две години. Събирани са докуенти, доказателства и свидетелски показания. Ще разгледаме целесъобразността на използван световния закон „ Магнитски”, - споделя посланичката на Съединени американски щати. Това стеснява обсега до две лица, към този момент упоменати.

Всеки може самичък да допусна. Ако съдим по уточнението, че става дума за човек, заемащ държавна позиция, догатките се конкретизират още повече.

Има нещо доста тъжно в това. Руснаците ни бяха освободители два пъти. Спорно или несъмнено – въпрос на позиция. Днес се надяваме отново извън – в тази ситуация американците да са идващите, които ни сервират нещо, което би трябвало да извоювами сами. Наистина е тъжно. И унизително. Защото Георги С. Раковски ни е споделил: Нашата независимост от нас зависи! Глухи ли сме?

И последно: дали някой има вяра в съвпадението, че американският дипломат и българският президент приказват за едно и също в един ден? Ако „ да “, не се обзалагайте – ще загубите.

Огнян Стефанов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР