Ако беше останала капка морал и достойнство у партиите, те

Ако беше останала капка морал и достойнство у партиите, те ...

Слави Изригна: 32 Български Партии Упорито Отказват Да Върнат Доброволно Надвзетите.


"Ако беше останала капка морал и достойнство у партиите, те щяха да върнат доброволно парите моментално - още в края на месец юни. 32 партии се правят на ударени и не искат да връщат доброволно парите, които не им принадлежат.

Благодарение на тяхната наглост и алчност, не са възстановени 5 291 214 лв.", гласи сметката на Слави Трифонов.

По думите му БСП все още дължи 3.5 млн. лева, а НФСБ, Атака и ВМРО - над 1.5 млн. общо. С петцифрени суми в списъка попадат още АБВ, ДСБ, ДБГ, СДС, "Презареди България", "Движение 21" и "Глас Народен".

В поста си Трифонов обръща впециално внимание на последните две партии:

"Партията на Светльо Хиподила до ден днешен не ще да върне 15 539 лв., при положение, че в края на 2018 г. е декларирала налични 208 000 лв. Партията на Татяна Дончева също не ще да връща горе-долу същата сума - 16 324 лв. Какво още обединява двете партии? Обединява ги това, че техните лидери ме обвиниха в убийство на малките партии. Как точно съм ги убил - не знам... Искам да кажа, че и с 11 лева субсидия, конкретно двете партии - "Глас народен" и "Движение 21", видимо са си отдавна "убити". И не от мен. Хората толкова се избиват да гласуват за тия две партии, такава електорална подкрепа получават, че от 2 години и половина не са получили и 1 стотинка субсидия. От 2 години и половина субсидията им е 0 лв., просто защото не са си спечелили право на субсидия."

Източник: bradva.bg