Ако беше жива днес, на 12 октомври ТВ легендата Бригита

...
Ако беше жива днес, на 12 октомври ТВ легендата Бригита
Коментари Харесай

Мистерия с наследството на Бригита Чолакова

Ако беше жива през днешния ден, на 12 октомври ТВ легендата Бригита Чолакова щеше да навърши 87 години, разбра HotArena.

Тя обаче остана вечно на 65, а единствено 6 дни не й доближават да чества 66-я си рожден ден. Вече 21 години емблемата на Българска национална телевизия остава незабравима, а на помена от гибелта й при започване на месеца редица знакови лица от малкия екран майка и културни дейци си спомниха за нея. Годишнините от гибелта й означават и нейните племенници, които в действителност са единствените й наследници. Противно на схващанията, че Бригита е умряла е умряла в безспорна самотност и не е имала живи близки родственици, в действителност брат й и неговите деца са нейното семейство след трите й несполучливи брака. 

През годините в диалозите със съпрузите й се прокрадвала концепцията да си осинови дете, само че тя предпочитала да обича и гледа като свои племенниците си. Обгрижвала ги, купувала им дарове от кореком, обичала да ги води на спектакъл и цирк и въпреки да изглеждала като Желязната лейди, в действителност била мил човек с метод към децата. Именно те наследяват спестяванията и парцелите на вуйна си Бригита - апартамент в София и фамозната й вила в Панчарево, където прекарва последните месеци от живота си и където умира. Нещастието да я види мъртва има единият й племенник, който я открива бездиханна, умряла в съня си, без да се мъчи. По-късно се открива, че повода била тромб, който запушил притока на кръв към сърцето й. 

Близките й хора в малкия екран споделят, че в последните години от живота си тя не се чувствала нещастна от самотата си. Голямата й драма остава невъзможността й да има свои деца, само че и тази уязвимост тя ловко потиска. Познати издават, че контузията Чолакова получила след импровизиран аборт на млади години, когато паднала от задна седалка в рейс и се стигнало до непоправимото, написа Ретро. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР